Lecția chakrei 5 – Facă-se Voia Mea!

0

Ușor ușor, seria de articole “Feminitatea și lecțiile chakrelor” semnate de Oana Silvia Filip a ajuns la chakra 5, cunoscută și sub numele de chakra gâtului sau Vishuddha. Lecția chakrei 5 se rezumă la Facă-se Voia Mea!” și urmează lecției chakrei 4 care îți spune că “Iubirea este Totul”. Cu riscul de a ne repeta, vă reamintim că chakrele , parte a sistemul nostru de energie subtilă, au un rol extrem de important în procesul de vindecare emoțională, spirituală și fizică. Această serie de articole însă aduce mai multă claritate asupra legăturii specifice dintre chakre și manifestarea energiei feminine

* * * * *

Lecția chakrei 5 – Facă-se Voia Mea!

  • Verb – Eu comunic
  • Putere – Alegerea
  • Umbra – Nevoia de control, minciuna
  • Comunicarea

Comunicarea presupune transmiterea unui mesaj după cum bine știm. Cuvintele reprezintă cam 20% din ceea ce comunicăm restul fiind comunicare non și para-verbală.

Îți aduc aminte că trupul tău este un excelent instrument de redare – recepție, așa că negreșit el va reda ceea ce este cu adevărat în interiorul său și nu ceea ce vrei tu să comunici. Fricile, barierele, durerile interioare au dreptul să-și spună cuvântul ori de câte ori consideră că este cazul. Sunt aspecte pe care le poți controla – de exemplu, tonalitatea vocii, viteza cuvintelor, tipul cuvintelor, etc. Sunt însă și lucruri pe care nu le poți controla așa ușor – momentul când îți sare inima din piept sau te trec transpirații reci, mișcările trupului, energia pe care o emani.

Cel din fața ta va primi aceste semnale și funcție de senzitivitatea și abilitatea sa de decodificare le va transforma în mesaje conștiente și raționale. Va ști că, în ciuda cuvintelor și a zâmbetului drăgălaș, de fapt îl minți; nu ai încredere în ceea ce susții; ești mai degrabă înspăimântată decât stăpână pe tine; zici că ești Femeia care Știe, dar în realitate nu prea știi ce vorbești.

Dincolo de aceste aspecte, sunt multe momentele în care, din cauza fricii de asumare, de respingere, conflict, a lipsei de apreciere, a neîncrederii în tine, alegi să comunici ceea ce nu ești. Ego-ul va alege întotdeauna varianta în care el să dea bine / să pice în picioare, chiar dacă asta înseamnă negarea a ceea ce ai ales să fii. Dacă îi permiți, va prelua rapid frâiele și va vorbi el în locul Femeii Interioare fără nici o jenă și nici o reținere.     

Liberul Arbitru și puterea de a alege

După cum bine știm, Dumnezeu ne-a lăsat Liberul Arbitru. Cu alte cuvinte, ne-a dat voie să alegem. Să alegem când și cum vrem să fim, să ne manifestăm, să evoluăm.

Liberul arbitru și controlulAlegerea însemnă responsabilitate și asumare. Credem de multe ori, că nu noi suntem cele care alegem, că jucăm în roluri și scenete impuse, dar aceasta este o credință falsă. Fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare acțiune este în sine o alegere pe care o facem mai mult sau mai puțin conștient. Tot de multe ori preferăm să dăm vina pe alții, pe conjunctură, pe Dumnezeu care nu ne dă ceea ce ne dorim. Ne este mai ușor și mai la îndemână să procedăm așa decât să ne asumăm că am greșit sau ne-am sabotat singure fără să ne dăm seama.

Alegerea se bazează pe ceea ce știi, pe ceea ce cunoști. Modul în care faci alegeri te definește, căci el exprimă nivelul tău de conștiență legat de cine ești și ce cauți tu în viața ta.

Acum că știi că Femeia Interioară există, intenționezi să alegi să fii una cu ea sau cu Ego-ul tău? Alegi experința descoperirii de sine sau confortul călduț asigurat de Ego?

O astfel de alegere este uneori o mare provocare! În acest moment Ego-ul nostru percepe această experiență, pe care a acceptat-o inițial, ca pe o cale a propriei sale distrugeri. Are toate șansele să fie detronat de la conducerea vieții tale de femeie. Fiecare alegere în defavoarea sa îi știrbește din autoritatea și încrederea de care a beneficiat până acum. Așa că va opune cât de multă rezistență va putea și îi vei permite tu. O să fii surpinsă de ce arsenal bogat poate să aibă și cu câtă subtilitate poate manevra lucrurile.

Însă voia ta este lege, chiar și pentru el!

Voia ta, Voința ta …

Există o mare diferență între voia ta și voința ta. De multe ori, în graba vieții cotidiene, considerăm că ele ar fi unul și același lucru, însă cele două cuvinte ascund în esența lor două aspecte complet diferite ale structurii noastre.

Voia este un atribut al aspectului nostru înalt, divin, al Femeii Interioare. Ea se manifestă în mintea noastră sub forma gânduri generate de nevoia de a ne manifesta cumva adevăratul potențial creativ, exprimă modul în care înțelegem să ne aducem contribuția personală în acestă viață, pentru și în folosul comunității și Creației însăși.

Voia Femeii Interioare este și va fi întotdeauna în concordanță cu Voia Divină, pentru simplul motiv că ea este o parte a Divinității, a Celei Care Știe.

Pentru a fi sigură că îți manifești voia este necesar să fii capabilă să te conectezi cu sufletul tău și cu Femeia Interioară. Voia ta se manifestă printr-o profundă emoție de împlinire, bucurie, pace, căci ce altceva ai putea simți atunci când ești una cu întregul și creezi în armonie? 

Atunci când ne identificăm cu forma și rămânem captive în mintea egotică arare ori reușim să ne manifestăm voia. Scoatem atunci la înaintare voința noastră de a face lucrurile, după cum apreciem noi că e bine.

Voința și Ego-ul

Voința se naște din motivația de a da formă. Avem nevoie de voință pentru a merge pe drumul ales, a depăși obstacolele, a găsi soluții, a ne ridica atunci când am căzut. Voința este voia în manifestare. Voia mea este să fac asta și am voința ca acestă voie să devină vizibilă / să capete formă manifestată. Voința o găsim la nivelul mental, sub forma unui atribut al minții. 

Ego versus SpiritAcesta este calea firească, în care lucrurile se desfășoară. Când există concordanță între voie și voința lucrurile se aranjează în armonie cu întregul. Voința se hranește din propria-ți voie și astfel ea reușeste să fie puternică și constantă oferindu-ți sprijinul mental de care ai nevoie.

De multe ori însă voința noastră își trage resursele doar din dorințele și năzuințele Ego-ului nostru. În aceste cazuri, voința este complet ruptă de voia noastră și de multe ori se situează într-o poziție antagonică. Fiind generată de un aspect al planului material (mintea egotică) voința se va alimenta doar din puterea propriei noastre minți și al propriului trup. Principiul polarității care guvernează lumea în care trăim va face ca voința de a face, să fie însoțită de aspectul său opus, voința de a nu face. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe dintre noi eșuăm în a finaliza ceea ce ne-am propus și suntem sleite de puteri.

Femeia din tine voiește libertate, recunoaștere, iubire, respect, împlinire, susținere, compasiune, să fie de folos altora, să creeze în armonie. Femeia din tine are timp căci știe că voia sa este ascultată și se va împlini atunci când totul este pregătit. Ego-ul tău vrea repede, acum, și mai ales vrea să controleze întregul process.

Facă-se voia mea este o manifestare a încrederii în Divinitate și în tine însăți. Meriți să ceri, ai dreptul să ceri și să primești. Atunci când acest adevăr strigă în tine, comunică-i universului care este voia ta și el te va asculta.

Minciuna

Eu nu mint, o să-mi spui. Dar oare așa este? Oare chiar spui în fiecare moment ceea ce gândești? Sau, ca să-ți justifici acțiunile, te folosești de aspectele dorinței de a fi pe plac, de a nu răni, de a-i manipula pe alții, de a face ceea ce e bine și frumos?

Mințim pentru că ne este frică de urmări. Mai mințim și pentru că ne-am obișnuit să mințim. Uneori credem că minciuna este soluția cea mai rapidă pentru a ieși dintr-o încurcătură, că după aceea mai vedem noi. Mintea este specialistă în a crea scenarii dezastruoase, așa că se folosește de propriile noastre frici pentru a ne împiedica să actionăm în concordanță cu adevărul și voia noastră. Acceptă că ai mințit, fie pe tine, fie pe alții. Acceptă să descoperi care este frica care te-a făcut să minți. Înfruntă-ți frica și vei scăpa de ea. Aceasta confruntare dintre adevărul pe care îl simți într-o anumită situație și ceea ce ai ales să comunici este cheia eliberării tale.

Controlul

Controlul este iluzia puterii egotice. Atunci când încercăm să controlăm viața și oamenii din jur, ne îndepărtăm de fluiditatea și armonia vieții. Femeia Interioară nu are nevoie de controlul Ego-ului nostru. Ea știe cum trebuie și când trebuie să facă, în ansamblul întregii experiențe, pentru că are încredere în ea și în planul divin al Creației. Ego-ul în schimb nu. În izolarea sa de tot și toate nu are încredere în nimeni și nimic. Și, într-un fel are dreptate, căci luptând împotriva curentului ești pe cont propriu.

Nevoia de control și aprobare

Controlul este în fapt o luptă cu viața, o luptă care ne secătuiește de energie. Credem că dacă atenția noastră este focusată și vigilentă pentru ca toți să respecte pașii pe care i-am gândit, lucrurile o să iasă așa cum am zis. De câte ori însă planurile ți-au fost date peste cap? De câte ori viața ți-a arătat că acel „cum trebuie” este altul decât ai gândit tu? Nevoia de control atrage după sine nevoia de vinovați. Ne împăunăm atunci când lucrurile ne-au ieșit! Când însă lucrurile se aranjează altfel, nu așa cum știam noi că ar trebui sau că ar fi bine, situația se schimbă. Alergăm disperate să găsim vinovați, ca să ne pansăm orgoliul rănit.

Femeia Interioară îți va spune că singurul lucru pe care îl poți controla ești tu. În loc să îți îndrepți atenția spre exterior fi atentă la ce se întâmplă în interiorul tău. Renunță la a te mai lupta cu viața și învață să crezi. Învață să faci lucrurile fiind mai degrabă atentă la tine. Semnale și ghidare primim întotdeauna. Caută-le cu o atenție conștientă și vei vedea cum viața începe să te poate lin, ținându-te în brațele sale.

Atunci când tu și Femeia Interioară sunteți una, “Facă-se Voia mea!” este deja înfăptuit.  

Articolul precedentDreptul de a participa la îmbogățirea creației
Articolul următorRugăciune la vreme de necaz şi de întristare
“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.