Dreptul de a participa la îmbogățirea creației

0

Arta este instrumentul vindecător prin care oamenii își exprimă emoțiile, sau pot reflecta asupra emoțiilor, regăsindu-se în aspectele diverse ale naturii umane. Arta plastică este un limbaj versatil, pe care noi, participanții expoziției „Stelele & dincolo” îl folosim pentru a materializa miracole.

Expoziția „Stelele & dincolo”

Expoziția caritabilă - Stelele & dincolo
Expoziția caritabilă – Stelele & dincolo – artiștii de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza

Îmi place să mă raportez la proiectul „Stelele & dincolo” că la o oportunitate din care trei grupuri de oameni cu roluri și poziții diferite au de câștigat și de învățat.

Noi, elevii …

de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, care cu prilejul inițiativei de a ajuta, am depășit comoditatea și monotonia, am crescut și am acceptat provocarea. Acest obiectiv comun ne-a adus împreună. Arta și bunătatea ne-a unit, indiferent de cât de diferiți suntem unii față de ceilalți. Sunt mândră că particip într-un proiect, care, cu pași mici, capătă amploare, aducând un ajutor sincer.

Voi, publicul …

Fiecare donator de fonduri, susținător al acestei cauze, reprezintă o particulă din amploarea rezultatului final. Aveți încredere în puterea gesturilor mici sau mari, oricare contează. Această este o oportunitate, hai să facem acel pas mărunt, însă important, către o lume pașnică, inimoasă. Hai să echilibrăm bălanța între a primi și a dărui!

Beneficiarii – copiii cu sindrom Down

Aceste suflete reprezintă mult mai mult decât ceea ce se manifestă la suprafață, însă, într-o societate în care adesea luăm decizii și ne creem păreri bazate pe aparențe, categoria lor socială este marginalizată. Expoziția nostră caritabilă este un mod de a-i sprijini, a le oferi ajutorul de care au atâta nevoie.

Tema expoziției este „Frumusețea ca însușire a sufletului”. Lucrările ilustrează universul nostru lăuntric, esența frumuseții în viziunea personală a fiecărui artist.

Fiecare tablou din cadrul expoziției reprezintă șansă ca un copil cu sindrom Down să trăiască o bucurie, un nou moment de fericire. Fiecare tablou cumpărat reprezintă un manifest pentru o lume mai bună. Mi-aș dori să nu uităm că fiecare are dreptul de a participa la îmbogățirea creației. Este un drept cu care fiecare din noi ne naștem și avem datoria să-l manifestăm!

Te invit pe tine, pe prietenii, familia, vecinii, colegii și cunoștințele tale, pe 21 Martie, ora 18:30, cu prilejul Zilei Mondiale a Sindromului Down, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Acvariu.

Arta produce comuniune, naște armonie, curăța și vindecă. Arta o putem regăsi oriunde în univers, ea fiind altă formă de manifestare a iubirii Mamei Pământ și Tatălui Ceresc.

Articolul precedentLecția chakrei 4 – Iubirea este Totul!
Articolul următorLecția chakrei 5 – Facă-se Voia Mea!
Numele meu este Clara și consider că am parte de o viața specială, chiar ușor neobișnuită. Îmi place că în această călătorie mă bucur de aventuri, descopăr pasiuni, creez și iubesc. Toată viața mea am visat cu ochii deschiși. Proiectul “Stele & dincolo” m-a scos din această plimbare suavă și m-a motivat să construiesc ceva în care cred. Sunt inspirată de faptele bune, iar idealul meu se învârte în jurul compasiunii. Iubesc să plâng de fericire când nasc o realizare. In curând voi face 18 ani și am mari emoții, doresc sa marchez vârsta de 17 cu succesul evenimentului pe care îl organizez și să dansez prin viață alături de oameni buni și la orice vârstă posibilă :)