Lecția Chakrei 2 — Onorează-ți sexualitatea!

2

Săptămâna trecută vă anunțam seria de articole “Feminitatea și lecțiile chakrelor” semnate de Oana Silvia Filip. Spuneam atunci că aceste articole sunt o introducere necesară pentru toate femeile care doresc să-ți redescopere feminitatea. Iar, dacă data trecută Oana vă povestea că lecția chakrei 1 spune că trebuie să învățăm să ne onorăm trupul, astăzi, lecția chakrei 2 este despre onorarea sexualității.   

* * * * *

Lecția Chakrei 2 – Onorează-ți sexualitatea!

  • Verb – Eu Simt
  • Putere – Creativitatea
  • Umbra – Vinovăție, folosirea altora doar pentru avantajul propriu
  • Vocea emoțiilor

Pentru a o cunoaște pe Femeia Interioară trebuie să înveți să o simți, să înveți limbajul propriului tău trup. Să înveți să simți este o nouă abilitate, un al 6-lea simț pe care am uitat să îl folosim corespunzător.

Emoțiile se simt, nu-i așa? Simt bucurie, simt tristețe, simt împlinire, simt că sunt mințită sau trădată … Ne este greu să definim această simțire, dar știm despre ce vorbim. Orice interacțiune cu mediul exterior generează în noi senzații și emoții. Cu cât vom reuși să fim mai conștiente de propriile noastre emoții, adică de ceea ce simțim, cu atât vom reuși să decodificăm mai bine informațiile pe care le primim din jur.

Lumea materială în care trăim este o lume guvernată de emoții. Experimentăm aici cea mai vastă plajă emoțională din univers și tocmai din acest motiv, emoția este unul dintre principalele componente ale creației în materialitate. Gândul este forța creatoare iar emoția este puterea creatoare, cea care dă stabilitate și putere gândului.

Femeia Interioară comunică cu tine și te ghidează prin aceste emoții. Vei începe să simți că nu trebuie să faci un anumit lucru, sau, din contră, că acum trebuie să acționezi. De multe ori ceea ce vei simți va fi în contradicție cu planurile tale și Ego-ul tău te va îndemna să îți respecți setările. Însă, dacă îți vei pemite să simți această disonanță, acel “n-am chef azi” interior și te vei lăsa în voia lui. O să constați că, deși lucrurile se așează complet diferit, rezultatul poate fi mult mai eficient.

Dualitate și polarități

Una dintre caracteristicile lumii în care trăim este dualitatea. Aici orice aspect are și un aspect contrar – sus – jos, bine – rău, lumină – întuneric, cald – rece, etc. 

Existența acestor două aspecte duale intră în contradicție cu modul în care suntem obișnuite să gândim și să privim realitatea. Am fost învățate să operăm doar cu câte un aspect pe rând și astfel să ratăm întregul, motiv pentru care viața noastră se împarte generic între bine și rău. Dualitatea, privită din perspectiva aspectelor sale, susține idea de separare. Dacă ne permitem să vedem întregul, înțelegem că binele și răul nu sunt competitive ci complementare. Din perspectiva întregului, pentru orice bine există mereu și un rău, chiar dacă noi nu îl percepem.

Femeia Interioară ne îndeamnă să ne privim pe noi și existența noastră din perspectiva întregului. Dacă privim răul ca fiind absența binelui, ai nevoie să experimentezi ce nu este, răul, ca să poți să înțelegi ce este, binele. Uiți cine ești, ca să înțelegi cine ești; cunoști durerea, ca să poți cunoaște bucuria.

Diferența de polaritate dintre cele două aspecte complementare creează forța motoare a vieții. Cele două se atrag și se generează reciproc una din cealaltă. Astfel, faptul că nu știi cine ești creează potențialitatea descoperirii de sine.

Înțelegerea dualității ca întreg presupune să acceptăm că bine și răul coexistă pentru a ne dă posibilitatea să experimentăm alegerea și liberul arbitru. Etichetarea în bine și rău este o nevoie a Ego-ului nostru care lucrează cu forme și definiții clare. În lumea sa, paradoxurile, precum cel al existenței simultane a binelui și răului, nu pot fi reconciliate, căci în această lume există doar separare și conflict. 

Yin-Yang

Dualitatea, exprimată relevant prin simbolul Yin-Yang, ne arată că aspectele fundamentale ale creației, energia feminină și respectiv masculină fac parte din fiecare dintre noi. Conștiința noastră ar trebui să balanseze grațios între manifestarea energiei feminine și masculine, între haos și ordine, între lumină și întuneric. Este firesc să fim când așa, când așa. Este firesc să ne folosim puterea de inițiativă și expansiune a părții masculine din noi pentru ca apoi să lăsăm aspectul feminin să ne conducă către rezultat.

Ca femei am fost educate să fim mai mult Yang decât Yin. Avem un exacerbat simț al masculinității interioare și o uriașă carență în arta de a fi femeie. Emanăm masculinitate prin toți porii în loc să dăruim mireasma parfumului de femeie. Și ne mai întrebăm de ce bărbații fug de noi sau se efeminează pe zi ce trece. Căutăm în ei ceva ce ei nu mai au loc să ofere pentru că le-am ocupat noi deja, inconștient, tot spațiul.

Femeia Interioară vine să te învețe echilibrarea aspectelor tale masculine și feminine în tot ceea ce faci. Ea onorează masculinul și valențele sale și caută să construiască și să mențină armonia dintre masculin și feminin. Acceptă că sunt lucruri pe care nu poți să le faci, că ai vulnerabilități, că ai nevoi de tot felul, de protecție și lasă partea masculină (interioară sau exterioară ție) să-și facă treaba și să le satisfacă.

Adaptabilitatea

Ca femei avem o mare putere de adaptabilitate pe care trebuie să învățăm să o folosim corect. Adaptabilitatea este un  aspect al înțelepciunii care vine să ne arate calea minimei rezistențe și a minimului de efort depus. Ea nu presupune să-ți calci în picioare principiile și valorile, să înghiți lucruri care nu îți fac pe plac pentru că așa este mai bine, ci a găsi calea prin care voia ta să se poată materializa în mod armonios.

Adaptabilitatea necesită flexibilitate mentală și emoțională, și nu în ultimul rând, creativitate. Ea este legată de ceilați dar și de tine însăți. Dacă astăzi nu te simți în stare să faci un anumit lucru atunci nu îl face și fă altceva. Am fost învățate că asta este rău și că dacă ai stabilit un plan trebuie să-l respecți moartă, coaptă. Dar nu ni s-a spus că viața, în curgerea ei, nu ține cont de planurile noastre mici. Dacă ele se potrivesc cu această curgere bine, dacă nu, nu, căci nu este problema vieții. Dorința noastră de a fi cum am stabilit, de respecta planul, izvorâtă din orgouliul Ego-ului nostru, ne secătuiește de energie. Așa că simte ce trebuie să faci și adaptează-te simțirii tale și modului în care te ghidează viața. Adu-ți aminte că viața este până al urmă un joc iar Femeia Interioară adoră să se joace.    

Sexualitatea

Sexualitatea este în continuare marele tabu al omenirii. Cu toată deschiderea ultimilor ani, încă nu am reușit să înțelegem pe deplin care este adevărata putere a energiei sexuale și să învățăm să o folosim.

Raportările la ea și înțelegerea noastră sunt încă reduse la cea mai primară manifestare – aceea de a face sex și copii.

Ca femei avem imprimată în subconștient idea că sexualitatea este un păcat, că a trăi plăcerea și a genera plăcere înseamnă că ești o prostituată și o paria a societății. Încă mai credem, undeva prin străfundurile noastre, că avem obligația de a ne supune dorințelor bărbatului de lângă noi și ar fi recomandabil să ne abținem în a ne manifesta dorința. Când are el chef, dacă are…

Pentru Femeia Interioră toate aceste sunt o mare minciună și este sufocată la propriu de  aceste idei preconcepute. Vitalitatea, energia, creativitatea ei stagnează pentru că noi ne supunem unor reguli sociale a căror menire nemărturisită este de a ne controla și domina.

Sexualitatea este unul din darurile divine. Sexualitatea este relația de atracție reciprocă dintre masculin și feminin prin care totul se creează. Aceste două energii care curg prin noi dansează magicul dans al seducției pentru a se reuni la nivelul fiecărei chakre, creând contextul experimentării în trup.

Bărbaților le este frică de sexualitatea feminină pentru că știu, conștient sau nu, că nu îi pot rezista și nu o pot controla. O caută în plăceri mai mult sau mai puțin vinovate, reducând-o la un simplu act. Și, culmea, tocmai ea este una dintre căile prin care învață să-și deschidă sufletul și să primească iubirea.

Femeia Interioară știe că sexualitatea este una dintre marile sale puteri creatoare. Permite-ți să înveți să îți exprimi sexualitatea în toate formele sale.

Vinovăția

Repudierea sexualității feminine alături de celelalte daruri ale sale, a generat o profundă rană, manifestată adesea prin sentimentul vinovăției. Ni s-a indus idea că noi suntem vinovate. De ce și cum nu știm nici noi prea bine, dar suntem. La nivel profund, știm de câte ori ne-am călcat sufletul și adevărata natură în picioare și pentru asta suntem din nou vinovate.

Din vremurile creației, suntem vinovate pentru că Lilith cea rebelă a fugit de acasă și l-a lăsat pe Adam cu ochii în soare iar Eva, cea draguță și calină, l-a ademenit tot pe Adam să mănânce din pomul cunoașterii binelui și răului. Cum ele sunt strămoașele noastre iată-ne vinovate fară drept de a mai comenta ceva.

Femeile nu au voie să … , poți să enumeri tu, căci sunt păcătoase prin însăși natura lor. Știu că sună ciudat pentru ziua de azi, dar acei mii de ani în care ni s-a tot spus că purtăm în noi păcatul au făcut ca acest sentiment, această percepție de sine, să se sedimenteze în ADN-ul nostru, și incoștient să credem.

Acest sentiment de vinovăție și nevoia de a supraviețui într-o lume patriarhală atât de ostilă feminității ne-au făcut să folosim sexualitatea, dragălășenia, senzualitatea și alte daruri, mai mult ca instrumente de manipulare decât de evoluție și înțelepciune.

Pe de altă parte, tot vinovăția, ne impiedică să ne manifestăm adevărata putere interioară. Credem de atât de multe ori că nu merităm, că nu e pentru noi, că nu putem. Credem pentru că asta am fost învățate să credem.   

La nivelul Femeii Interioare vinovăția nu există. Ea este Cea Care Știe, este cea care a făcut ca experimentarea în planul material dual să fie posibil. A trebuit să muște din măr și să-l convingă, numai ea știe cum, și pe Adam să facă la fel. Și-a asumat să creeze contextul dualității mușcând din mărul “binelui și răului”, și-a asumat că după prima înghițitură vor uita amândoi și cine sunt și ce au de făcut. Vinovăția a venit la pachet.

Femeia Interioară te va ajuta încet, încet să te debarasezi de acest balast emoțional pentru a putea să-ți recapeți puterea. Arta manipulării devine arta seduției divine al cărei scop este atragerea energiilor masculine spre manifestarea întregului potențialului divin.

Onorează-ți sexualitatea! Ridică-te și așează-te pe locul care ți se cuvine, acela de Stăpâna a legilor creatoare ale seducției pentru că Tu știi cum se face!

Articolul precedentCe sunt chakrele …
Articolul următorLecția Chakrei 3 — Respectă-te pe tine!
“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.