Rugăciunile studentului către Sf. Anton de Padova

0

Rugăciunea studentului către Sfântul Anton de Padova

Slăvite Sfinte Antoane, prieten al tinerilor, ascultă-mă. Am nevoie de voință fermă pentru a mă dedica studiului, îmi trebuie lumină pentru inteligență, tenacitate pentru memorie pentru ca să pot să înțeleg și să rețin ceea ce trebuie să învăț.

O Sfânt al minunilor, vino în ajutorul meu! Mijlocește pentru mine la Domnul! Ca eu să pot încheia cu bine studiile pentru a deveni util în viață, spre slava lui Dumnezeu și spre mângâierea celor dragi ai mei. Fă ca, asemenea ție, să răspândesc întotdeauna și pretutindeni bucurie și bunătate. Amin!

Rugăciune pentru reușita la examen

Sfinte Antoane, tu ai căutat cu mare sârguință adevărul și ai știut să unești credința cu știința. Tu ai dobândit înțelepciunea prin muncă și rugăciune. Din smerenie ți-ai ascuns priceperea, însă Dumnezeu te-a făcut cunoscut, pentru ca să fii lumină și altora.

Îndemnat de exemplul tău vreau și eu să progresez în viața creștină și în știintă. Mă adresez ție, mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie să îl dau. M-am pregătit conștiincios, dar mă tem ca nu cumva emoția sau neatenția să lipsească munca mea de roadele cuvenite.

Luminează-mi mintea, întărește-mi memoria și dă-mi priceperea necesară, ca să răspund corect și cuviincios, spre edificarea examinatorilor mei. Ferește-i de orice răutate omenească, pentru că să țină cont de capacitatea mea și de munca depusă, și să nu fie influențați de alte considerente.

Ajută-mă să trec cu bine această probă, care va fi un pas înainte pe drumul vieții mele și o răsplată meritată pentru truda și grija părinților mei. Ajută-mă să adâncesc cunoștințele mele, ca ele să nu se oprească la suprafață, ci să ajungă la izvorul înțelepciunii și al științei care este Dumnezeu. Amin!

Articolul precedentFricile pot fi învinse!
Articolul următorMaria Magdalena – noiembrie cu iubire