Acasă Trup și suflet Rugăciuni & Acatiste 5 rugăciuni pentru liniște sufletească

5 rugăciuni pentru liniște sufletească

0
Rugaciuni pentru liniste sufleteasca
Rugaciuni pentru liniste sufleteasca

Când simți că tristețea, durerea, nelinștea, frica sau temerile de tot felul te copleșesc, rostește o rugaciune pentru liniște sufletească și pace. Tradiția creștină pastrează numeroase astfel de rugăciuni și acatiste pentru regăsirea echilibrului sufletesc. Rugăciunea și meditația pentru suflet te eliberează de poveri emoționale, de amintiri dureroase, de suferințe etc. Acestea au legătură cu propria ta viață, alegeri sau emoții. Alteori, pot avea legătură cu ceea ce ai ales, și esști sau nu conștient, cu neamul, familia în care te-ai născut. Oricum ar fi, toate acestea te împiedică să te bucuri de viață pe deplin, să manifești ceea ce ești tu cu adevărat. Nu uita nicio clipă că ești o ființă creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Ești iubire! 

Rugăciune pentru suflet

Doamne, dă-mi puterea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba. Dă-mi Doamne curajul de a schimba lucrurile pe care le pot schimba și înțelepciunea de a face diferența dintre ele! Amin!

Rugăciune pentru pace și liniște sufletească

Doamne, dăruiește-mi să primesc cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi! Învrednicește-mă să mă dau întru totul Sfintei voii Tale! În tot ceasul astăzi, povățuiește-mă și în toate mă sprijinește! Oricare vor fi veștile pe care le voi primi în timpul zilei, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și întărit în credința că peste toate este Sfânta voia Ta! În toate faptele și cuvintele mele Tu călăuzește-mi gândurile și simțirile! În toate întâmplările neașteptate, nu mă lăsa să uit că totul vine de la Tine! Învață-mă să fiu deschis și înțelept cu fiecare dintre mădularele familiei mele duhovnicești, pe nimeni amărând, pe nimeni întristând! Doamne, dă-mi putere să port osteneala zilei de astăzi și toate întâmplarile din vremea ei! Călăuzește-mi voia și învață-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd și să iert! Amin!

Rugăciune pentru uşurarea sufletului la întristări, spaimă, gânduri şi vise urâte

Dumnezeule, întru numele Tău mântuieşte-mă şi întru puterea Ta mă judecă. Dumnezeule, ascultă ru­gă­ciu­nea mea, pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine şi mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea şi m-am abătut. Inima mea s-a tulburat întru mine şi frica morţii a căzut asupra mea. Temere şi cutremur au venit peste mine şi întunericul m-a acoperit.

Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat şi noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugă­ciu­nea mea, că s-a umplut de rele sufletul meu şi viaţa mea de iad s-a apropiat!

Miluieşte-mă, Doamne, că ne­pu­tincios sunt! Vindecă-mă, că s-a tulburat foarte su­fle­tul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nop­ţile îmi stropesc patul cu lacrimile mele şi în ele îmi scald aşternutul. Pentru ce eşti mâhnit, suflete al meu, şi pentru ce mă tulburi? Nădăjduieşte spre Dumnezeu şi mă voi mărturisi Lui, mântuirea feţei mele şi Dumnezeul meu. (Psalmii lui David)

Rugăciune pentru pacea sufletului și scăparea din necazuri

Cel ce în toată vremea și în tot ceasul, în cer și pe pământ, ești închinat și slăvit, Hristoase Dumnezeule, îndelung-Răbdătorule, mult-Milostive și mult-Milosârde; care pe cei drepți iubești și pe cei păcătoși miluiești; care pe toți chemi la mântuire pentru făgăduința bunătăților ce au să fie. Însuți, Doamne, primește și rugăciunile noastre în ceasul acesta și îndreptează viața noastră spre poruncile Tale; sufletele noastre le sfințește, trupurile curățește, cugetele îndreptează, gândurile curățește și ne izbăvește pe noi de tot necazul celor rele și al durerii. Înconjoară-ne pe noi cu sfinții Tăi îngeri, ca prin mijlocirea lor fiind păziți și povățuiți, să ajungem la unirea credinței și la cunoștința slavei Tale celei neapropiate, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin!

Rugăciune către Domnul Iisus pentru linişte sufletească

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Mântuitor, Protector şi Binefăcător al întregii lumi, Te rugăm linişteşte sufletele noastre zbuciumate, ca să ne putem ruga cu inima fierbinte! Te rugăm linişteşte vieţile noastre agitate, ca să ne putem bucura de ele! Te rugăm linişteşte minţile noastre pervertite, gândurile noastre bolnave şi luminează-ne, înţelepţeşte-ne, smereşte-ne, întăreşte-ne, dă-ne pace sufletească, răbdare şi ne îndeamnă pe toţi pe calea mântuirii şi a sfintei conlucrări cereşti!

Dăruieşte-ne Doamne liniştea Ta Dumnezeiască, Pacea Ta, ca acoperământ pentru vremuri grele! Doamne Iisuse Hristoase, cu genunchii plecaţi ne închinăm Ţie, Îţi mulţumim pentru toate şi Te slăvim în inimile noastre: Slăvit să fii în veci, Doamne Dumnezeul nostru! Amin!

Sugestii pentru sufletul tău

Rugăciune pentru liniște sufletească

Liniștea sufletească, pacea și armonia interioară de care avem atâta nevoie este o stare ce se dobândește și se întreține în timp prin rugăciune, meditații și lucrul cu noi înșine prin diverse tehnici și terapii alternative. Iată de ce, în cele ce urmează îți face câteva recomandări care sperăm să-ți fie de mare ajutor.   

Iertarea este mare aducătoare de liniște sufletească, pentru că sămânța ei este sădită cu iubire de Creator. Trebuie doar s-o accesezi, iar acest lucru îl poți face cu simplă intenție de a ierta. Așa cum spunea părintele Nicolae Steinhardt,

A ierta este, în esență, un atribut dumnezeiesc, iertarea omonească apărând în consecință ca încă o probă a prezenței suflului divin în faptură.

Iată de ce, îți sugerăm să folosești intenția inimii tale, puterea miraculoasă rugăciunii, și ajutorul lui Iisus Hristos, al Maicii Domnului și a Îngerului Păzitor:

De asemenea, este important să nu uităm că rugaciunea de iertare, și oricare altă rugăciune de ajutor pe care o adresăm Ierarhiilor Celeste, e bine să fie însoțită de o rugăciune de mulțumire. Poți aprinde chiar și o lumânare pe care s-o dedici celui căreia i-ai adresat rugăciunea ta.

Iar, dacă poate nu ai timp să citești o rugăciune de mulțumire, ce poți face e să rostești așa cum simți tu o mulțumire către Maica Domnului, Iisus, Îngerul Păzitor sau arghanghelul căruia i-ai cerut ajutorul. Și, poți ruga pe Bunul Dumnezeu, Tatăl Suprem Ceresc să-i răsplatească pentru ajutorul pe care ți-l dau.

Rugăciune de iertare pentru neam

Așa cum poate deja știți, fiecare dintre noi, are un rol, o misiune cu privire la vindecarea arborelui genealogic, a neamului în care am ales să venim. Așa cum menționam și la începutul acestui post, neiertarea noastră este legătură cu neamul în care ne-am născut. Cu ceea ce a rămas nevindecat, cu încălcarea legii aparteneței, karma de neam, neintegrarea anumitor fapte de viață etc. Din acest motiv, îți sugerăm să citești Rugăciunea de iertare pentru neam. Așa cum vei descoperi, este o rugăciune specială, care re rotește de de 70 de ori câte 7, și minunat explicată de Laura Toma.

Notă: Text inițial publicat în pe 29 aprilie 2018. 

 

Articolul precedentSi niciodata nu i-am spus „te iubesc”!
Articolul următorRugăciune către Domnul nostru Iisus Hristos (Sfântul Isaac Sirul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here