Acasă Trup și suflet Rugăciuni & Acatiste Rugăciunea de miercuri

Rugăciunea de miercuri

0
Rugăciunea de miercuri
Rugăciunea de miercuri

Rugăciunea de miercuri face parte din colecția Rugăciunile zilelor. Fiecare zi a săptămânii are o rugăciune specială pe care o poți citi dimineața după Rugăciunile Incepătoare. Să vă fie de mare folos!

* * * * *

Rugăciunea de miercuri

Doamne Atotputernice şi multîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului; pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, vânzătorul.

Primeşte, Doamne, această mică  rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez, pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă vredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, ci ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta, şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile mele, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. 

Amin.

Rugăciuni pentru toate zilele săptămânii

Toate aceste rugi sunt reproduse din Cartea de Rugăciuni pentru toate zilele trebuitoare fiecărui creștin (Mănăstirea Neamț, 1942).

Articolul precedentRugăciunea de marți
Articolul următorRugăciunea de joi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here