Ritualul celor 12 Nopți Sfinte

24 decembrie - 6 ianuarie, marchează perioada sacră din an propice pentru a planta semințele dorințelor noastre pentru Anul Nou.

0

Cele 12 Nopți Sfinte despre care vorbea Rudolf Steiner, fondatorul antroposofiei, referindu-se la perioada cuprinsă între 24 decembrie și 5 ianuarie, reprezintă un timp în care fiecare poate alege în mod conștient ce fel de semințe să sădească în sufletul și viața sa. Ritualul celor 12 Nopți Sfinte, așa cum este propus de Seghej O. Prokofieff („Cele 12 nopți magice și ierarhiile spirituale”), reprezintă doar una din modalitățile în care putem aborda această perioadă sfântă din an, când putem semăna semințe pentru cele 12 luni ale anului care vine.

Oricare este însă abordarea pe care o alegem, este important să fim treji și conștienți, să trăim cu pace și liniște în suflet, străduindu-ne să îndepărtăm zgomotelor ce ne înconjoară. E un timp sacru, și chiar dacă avem îndatoriri zilnice, ceea ce contează este să nu permitem ca nimic nesănătos sau urât să pătrundă în sufletul nostru.

În acesta perioadă avem o mare conexiune cu Arhanghelul Gabriel, Mesagerul Divin, și cu Sinele nostru Superior. Cele 12 Nopți Sfinte se termină înainte de Bobotează și marchează practic cea mai încarcătă energetic perioadă din an, în care ne putem stabili și transmite Universului intențiile noastre. 

Ritualul celor 12 Nopți Sfinte 

Aceștia sunt pașii pe care-i ai de urmat pentru a face Ritualul celor 12 Nopți Sfinte. Este important să știi că acest ritual zilnic poate fi făcut în orice moment al zilei. Daca însă dorești, poți să-l faci și la ore mai speciale precum 10AM, 12PM, 10PM sau 12AM. Iată ce ai de făcut:

Pasul 1 – Dorințele pentru Noul An

Creezi o listă cu toate dorințele, cererile, speranțele tale viitoare. Cererile să fie trecute la timpul prezent, să fie afirmative, să nu conțină negații. Cererile să nu se refere la alte persoane, tu ești singurul care decizi pentru tine. Nu folosi cuvintele „viitor” și „sper”. Poți trece în listă oricâte dorințe dorești.

La sfârșitul listei scrie așa:

Cer acestea sau altceva mai bun, așa cum consideră Sinele meu Superior pentru manifestarea binelui meu suprem și în acord cu Legile Divine.

Pasul 2 – Rugăciunea celor 12 Nopți Sfinte

Citește rugăciunea de 3 ori Rugăciunea celor 12 Nopți Sfinte de mai jos:

În Numele Tatălui, Hristului și Sfântului Duh cer ca Arhanghelul Uriel să-mi deschidă toate drumurile. Cer ca cele 12 Legiuni de Îngeri care dezvăluie Constiința Hristică să meargă înaintea mea. Cer lui Hristos să mă curețe cu Tămâia lui Sfântă care purifică locul Sufletului. Cer reconectare la inima lui Hristos. Amin!

Pasul 3 – Dorințele tale și rugăciunea de mulțumire

Acum citește o singură dată lista dorințelor tale pentru Noul An, apoi rostește rugăciunea de mulțumire:

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc cu recunoștință și mare bucurie pentru că am primit toate acestea chiar acum. Mulțumesc Hristoase, mulțumesc Uriel, mulțumesc Gabriel, mulțumesc Sine Superior.

Contemplarea celor 12 nopți sfinte
Contemplarea celor 12 nopți sfinte

Notă cu privire la cele 12 Nopți Sfinte

Așa cum spuneam anterior, de-a lungul anilor au apărut numeroase abordări cu privire la modul în care să experimentezi cele 12 Nopți Sfinte.

Iată de ce, pe lângă Ritual celor 12 Nopți Sfinte, vă sugerăm să citiți, să explorați aceste resurse online care vă dau sugestii cu privire la temele ce pot fi contemplate pentru această perioadă și chiar meditații:

♥ ♥ ♥

Și câteva lecturi mai ample cu privire la Nopțile Sfinte și nu numai:

Acest articol a fost inițial publicat pe 24 decembrie, 2017, și actualizat azi, 27 decembrie 2020. 

Articolul precedentContemplarea celor 12 Nopți Sfinte
Articolul următorPovești și ritualuri de Sânziene