Home Terapii alternative Energie & Vindecare Reiki Usui – energie, lumina si vindecare

Reiki Usui – energie, lumina si vindecare

0
Reiki Usui
Reiki Usui

Pentru mine, Reiki este una din cele mai frumoase si accesibile cai de regasire a echilibrului interior, a pacii interioare, motiv pentru care mi-am propus astazi sa va povestesc despre aceasta metoda de vindecare.

Este oare cineva care sa nu-si doreasca sa traiasca in permanenta traind pe deplin o stare de bine? Iar, cand spun stare de bine, ma refer nu la o simpla senzatie de placere trecatoare, ci la acel sentiment profund de liniste si implinire. Vorbesc de acea stare care te patrunde si care sta la baza tuturor starilor emotionale prin care treci de-a lungul zilei. Aceasta tehnica de vindecare descoperita si dezvoltata in secolul al XIX-lea de calugarul budist japozez Dr. Mikao Usui, este unul din instrumentele cu ajutorul caruia poti accesa si mentine aceasta stare de bine.

Ce este Reiki …

Reiki este o tehnica de vindecare prin punerea palmelor si in acelasi timp o cale de evolutie spirituala, prin care omul poate accesa Sursa Universala de Energie la care suntem cu totii conectati si fara de care nu am putea trai. Prin practica Reiki aceasta conexiune se imbunatateste si ai acces la aceasta Sursa Universala de Energie intr-un mod mult mai eficient. altfel spus, prin practica Reiki circulatia energiei prin corp este amplificata, ajutand astfel la eliminarea blocajelor din canalele energetice ale corpului tau. Reiki iti ofera:

  • o practica de relaxare a mintii;
  • un tratament neinvaziv, de prevenire a dizarmoniilor si de echilibrare energetica;
  • o modalitate eficienta pentru a abandona vechi obisnuinte sau dependente;
  • imbunatateşte calitatea vietii;
  • imbunatateste relatiile cu ceilalti;
  • imbunatateste relatia cu noi insine, poate cea mai importanta.

Dupa spusele lui Mikao Usui, metoda lui este una originala ce are la baza puterea naturala a Universului:

“Reiki este intelepciune combinata cu energie; ne conecteaza la Lumina, ne stimuleaza cresterea, ne echilibreaza din punct de vedere fizic si spiritual, ne poate vindeca cele mai adanci rani si poate sa scoata la iveala potenţiale nebanuite ale fiintei noastre. Reiki este suportul pentru sanatate optima a corpului. El este un vehicul catre adevarul nostru interior, care ne indruma catre fericire, iar fericirea nu este altceva decat vindecare”.

Energia Reiki

Pentru ca nu de putine ori discutam in diverse contexte, tehnici sau terapii de “energie”, pe care unii o numesc bio-energie, altii o numesc Lumina, Prana sau Chi. Pe de alta parte, numele Reiki este o ideograma care se traduce astfel: REI = spirit miraculous, divin si KI = energie vitala, suflarea vietii. Realitatea este ca indiferent de denumire, energia este aceeasi.

Diferenta dintre sistemele spirituale ce folosesc aceeasi energie vitala a vietii este modul de preluare a acesteia si modul de utilizare. De exemplu, in Qi Qong, Tai Chi, Tao, energia este luata din atmosfera, din natura, de la stele, etc. In crestinism este luata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot, care acces direct la Sursa Universala (Duhul Sfant), iar prin Reiki ai, de asemenea, acces direct la Sursa.

Cum functioneaza Reiki

Prin practica Reiki se lucreaza simultan la nivel mental—modul nostru de a gandi si de a ne raporta la lume (prin practicarea celor 5 principii Reiki) si la nivel energetic, emotional si fizic (prin metoda punerii palmelor pe corp).

Metoda Reiki consta in practicarea si trairea zilnica a principiilor Reiki si aplicarea zilnica a autotratamentului (prin metoda punerii palmelor pe zonele din corp unde sunt pozitionati principalii centri energetici, numiti chakre). Va recomand cu caldura sa cititi articolul Anei Maria Bogdan despre chakra inimii.

In practica terapeutica, practicantul se acordeaza la energia universala a vietii (Reiki), iar apoi, prin punerea palmelor, faciliteaza si celorlalti intrarea in rezonanta cu aceasta.

Prin tratamentul Reiki, se permite cresterea vibratiei energetice a persoanei si inlaturarea blocajelor mental-emotionale si a energiilor dense, uzate, de joasa vibratie. Iata care sunt Principiile Reiki, numite de Mikao Usui ca fiind “inima practicii Reiki”:

Principiile Reiki Usui
Principiile Reiki Usui

Vindecarea prin practica Reiki Usui este privita din perspectiva tratarii, identificarii, intelegerii si integrarii cauzelor spirituale care au dus la aparitia manifestarilor fizice. Se acorda astfel o mare importanta vindecarii spiritului, prin practica constanta a celor 5 principii Reiki. Vindecarea corpului fizic poate aparea ulterior vindecarii spiritului.

Cine si cum poate practica terapia Reiki Usui

Capacitatea de a practica Reiki se obtine numai in urma primirii acordajelor specifice fiecarui grad in parte. Acordajul, numit si “initierea Reiki”, regleaza practic frecventa la care practicantul se conecteaza la Sursa de Energie, creand o legatura permanenta cu aceasta. Acordajul este oferit de un maestru, care la randul lui a primit acelasi acordaj de la un alt maestru, pe linia lui Mikao Usui.

Este bine de mentionat ca oricine poate primi initierea Reiki Usui si practica tehnica, indiferent de rasa, religie, sex, varsta, profesie, convingeri filosofice sau alte tehnici sau terapii de vindecare pe care le foloseste.

Partea frumoasa a acestei tehnici consta in faptul ca oricine o poate experimenta, fie participand la sedinte de terapie cu un maestru Reiki, fie primind initierea Reiki Usui, astfel incat sa-si poata aplica singuri acest tip de tratament energetic. Si, sa nu uitam ca poti merge mai departe, luand initierea Karuna Reiki.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here