Reconectarea inimii cu creierul

Află de ce reconectarea inimii cu creierul este una din condițiile "sine qua non" pentru atingerea unui nivel superior de conștiință la scară individuală, socială și planetară.

0

Drunvalo Melchizedek, fondatorul „Școlii Reamintirii” (School of Remembering), a readus la lumină procedee și practici ale popoarelor indigene pentru a realiza reconectarea inimii cu creierul. Acest scurt articol răspunde la o întrebare care mi se adresează deseori: „De ce este atât de importantă această legătură?”. Un prim răspuns este că refacerea acestei conexiuni ajută omul să iasă din natura duală și conflictuală a realității abordate fără discernământ. Al doilea răspuns are mare legătură cu Sinele Superior și atingerea unui nivel superior de conștiință.

Atunci când obstacolele vieții par a fi insurmontabile, procesul viu, profund  transformator adus de cursul Trezirea Inimii Iluminate poate fi alegerea adecvată. Uneori este nevoie de o mână forte pentru a ne extrage din iluzie și din melodrama perfectă a vieții, de intervenția directă și hotărâtă a Sinelui Superior. Deși conexiunea cu acest înalt for decizional nu poate fi explicată științific în totalitate, un aspect important al ei este refacerea legăturii energetice și spirituale dintre inimă și creier.

Reconectarea inimii cu creierul

În general, studiile privitoare la comunicarea dintre inimă și creier abordează acestă temă din perspectiva răspunsurilor pe care aceasta dintâi le dă la comenzile creierului. Totuși, cercetările științifice din ultimii ani au demonstrat fără echivoc că cele două organe comunică în mod dinamic, constant și bidirecțional, influențându-și reciproc funcțiile. Mai mult decât atât, această comunicare se realizează pe patru căi principale: neurologic (prin transmiterea impulsurilor nervoase), biochimic (via hormoni și neurotransmițători), biofizic (prin valuri de presiune) și energetic (prin interacțiunea câmpurilor electromagnetice).

Forțele naturale dinlăuntrul nostru sunt adevărații vindecători ai bolii. ⁠— Hipocrate

 

Prof.Dr. Andrew J. Armour explică cum inima, prin inteligența ei, ne conectează cu câmpul informațional colectiv. Prin intermediul acestuia primim instrucțiunile care ne sunt necesare pentru a ne integra corect în coregrafia universală a vieții. Ruperea legăturii dintre inimă și creier, care reprezintă un aspect al căderii, ne desincronizează față de această coregrafie, față de bunul mers al lucrurilor și față de propriul destin.

În lipsa reconectării inimii cu creierul, acesta din urmă nu va aduce la nivel conștient aportul de informații care ne poate fi util pentru construirea unei vieți mai împlinite și pentru gestionarea corectă a bilanțului energetic.

Corpul de lumină și o scurtă concluzie …

Pe lângă reconectarea inimii cu creierul, cursul Trezirea Inimii Iluminate mai cuprinde și alte subiecte ce vizează buna înțelegere și repunere în funcțiune a unor structuri ale corpului de lumină; aceste structuri sunt utile pentru o mai bună acordare la Voia Divină. Fac referire aici la razele de lumină ale haloului uman, cel de-al treilea ochi sau câmpul de lumină uman Merkaba. În lipsa funcționării optime a acestor părți ale corpului de lumină, omul va duce mereu o viață spirituală trunchiată. Poate inexistența unui membru sau unui organ în plan fizic pare mult mai dramatică, însă menținerea oricărei deficiențe energetice și spirituale poate genera, pe termen lung, consecințe mult mai severe.

Reconectarea cu inima, cu Sinele Superior și repunerea sistemului viu uman în deplinătatea capacității sale de funcționare pe toate planurile existenței, nu doar pe cel fizic, sunt condiții sine qua non pentru atingerea unui nivel superior de conștiință la scară individuală, socială și planetară.

Succesul a ceea ce viața experimentează acum pe Pământ la nivel colectiv depinde foarte mult de conștientizarea de către fiecare om a acestor aspecte spirituale.

Inima și creierul – lecturi și evenimente recomandate

În cazul în care lecturile cu privire la Trezirea Inimii Iluminate au aprins în tine dorința de a vă cunoște mai bine și doriți să experimentați această miraculoasă reconectare a inimii cu creierul, îți recomandăm să participi la cursurile susținute de Adrian Constantinescu în următoarele la:

Celor interesați să aprofundeze informațiile științifice cu privire la modul în care inimă și creier funcționează și comunică, le recomandăm aceste lecturi disponibile în limba română și engleză:

Articolul precedentMatematica inimii
Articolul următorRămâi suveranul destinului tău!
Formator și Consilier pentru dezvoltare personală. Adrian Constantinescu împărtășește cunoaștere și îndrumare tuturor celor ce-ți doresc o viață mai conștientă, fertilă și acordată la legile universului, susținând cursuri și seminarii de Respirația conștientă, Cheile Genelor, Original Feeling Touch și HearthMath în toată țara.