Meditatie All Love

0

Aceasta Meditatie All Love poate fi practicata de catre toti cei care au participat la un workshop All Love / SKHM (Seichim).  Avand primita initierea,  poti accesa oricand energia All Love, pentru ca aceasta iti circula prin corp. E nevoie doar de cateva exercitii de respiratie si de „luare”a pulsului pentru a o activa. Atat de simplu. Da-ti voie sa experimentezi energia All Love/ SKHM (Seichim). Durata meditatiei All Love este de aproximativ 30 minute.

Cateva sfaturi practice …

Gaseste-ti un loc linistit, in care sa te simti in siguranta si sa nu fii deranjat. Pozitia in care stai este de preferat sa fie in sezut, cu spatele drept, relaxat si talpile lipite pe podea. Poti asculta o muzica care sa reproduca sunete din natura sau care sa favorizeze relaxarea si intrarea in meditatie. Iata o melodie pe care ti-o recomand pentru a experimenta aceasta meditatie …

Pasul 1 — Respiratia

Inchide ochii. Indreapta-ti atentia pe respiratie, pe modul cum aerul intra si iese din corp. Incepe cu trei inspiratii profunde, abdominale. Esti perfect constient de sunetele din exteriorul tau, din mediul incojurator. Cu fiecare inspir iti indrepti atentia spre interior, percepand toate senzatiile din corp.

Pasul 2 — Punctele de tensiune din corp

Urmareste ce se intampla in tine cand inspiri si ce se intampla cand expiri. Scaneaza-ti intreg corpul, din crestetul capului si pana in talpi. Este posibil sa identifici tensiuni in unele parti ale corpului. Aceste tensiuni pot fi percepute ca senzatii de disconfort, presiune, apăsare. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti indrepti atentia asupra lor, rand pe rand, continuand sa respiri. Cand expiri, elimini din corp aceste tensiuni (le poți vizualiza ca un nor cenușiu) astfel ca, cu fiecare expir, devii din ce in ce mai relaxat.

Pasul 3 — Mantra All Love

Trecem la pasul urmator, si anume acela de a amplifica energia la nivelul chakrei inimii, folosind urmatorul exercitiu de respiratie: continua sa respiri, rostind pe expir mantra “All Love”, urmata de o  un inspir scurt, cu gura deschisa. Mareste ritmul respiratiei, cat de repede poti, repetand mantra timp de 2-3 minute. Rarim apoi ritmul si revenim la respiratia normala (expirand si inspirand pe nas), fara a mai rosti mantra “All Love”.

Pasul 4 – Lasa-te sa simti …

Ramai in pozitie de meditatie, urmarind senzatiile din corp.. Ia-ti pulsul, presand cu degetul mare incheietura mainii.  In spatele pulsului este energia vietii. Simte-o, intra in ea, mergi odata cu ea prin tot corpul. Las-o sa te conduca prin cele mai ascunse locuri ale tale, locuri ce nu au vazut lumina, unde stau ascunse suferinte, dureri nemanifestate, de care ai vrut sa uiti sau de care poate ca nici nu esti constient(a). Ramai acolo. Poate ca deja corpul iti semnalizeaza unde sa mergi, o durere, o apasare, un disconfort. Intreaba-te de cand e acolo, de cine iti aduce aminte. S-ar putea intampla sa vezi imagini sau sa ai sentimentul puternic ca “stii” cu ce  eveniment sau persoana este legata acesta durere sau suferinta.  Energia iubirii te sustine sa stai fata in fata cu acea persoana sau sa retraiesti acel eveniment care a lasat urme dureroase in tine.

  • Daca este o persoana →  imagineaza-ti ca ai aceasta persoana in fata ta si spune-i ce simti, cu vorbe, nu doar in gand. Elibereaza-te! Acum ai ocazia sa spui ceea ce atunci nu ai putut. Spune-i acestei persoane tot ceea ce ai simtit. A sosit momentul sa-ti eliberezi sufletul de aceasta povara. Manifesta emotia ramasa in tine, las-o sa iasa afara. Esti in deplina siguranta. Apoi, da-i voie persoanei sa iti raspunda. Da-i voie sa foloseasca vocea ta. Sa-ti spuna ce a determinat-o sa se poarte asa cu tine.
  • Daca este o situatie, un eveniment → retrăiește acel eveniment. Simte emotia pe care ai trăit-o atunci. Poate ca ai simtit neputinta, sau furie, sau chiar bucurie, lasa-te sa simti, eliberand emotiile nemanifestate. Da-ti voie sa te eliberezi pentru a merge mai departe fara a mai purta poverile acestor suferinte. Daca simti ca ai obosit te poti intinde pe spate. Respira adanc de cateva ori. Acum te poti relaxa. Revino in ritmul tau in prezent, aici si acum! Simte-ti corpul si deschide ochii.

 

In loc de incheiere …

Imediat dupa ce revii din meditatie este posibil sa te simti ametit(a). Poti face un scurt exercitiu de impamantare, imaginandu-ti cum din talpile tale se formeaza radacini cu ajutorul carora te fixezi bine in pamant. Lucrul cu emotiile necesita consum de energie, motiv pentru care iti recomand ca ulterior sa bei multe lichide si sa te odihnesti.

Ai lucrat foarte bine, felicitari!

Articole despre energia All Love/ SKHM (Seichim):

Articolul precedentLa Blouse Roumaine si Henri Matisse
Articolul următorReiki Usui – energie, lumina si vindecare
Psiholog și terapeut, Laura și-a ales ca misiune să aduca Bucurie, Lumină și Iubire în viețile tuturor celor interesați să le obțina. De peste 12 ani este pasionată de cunoaștere, dezvoltare personală si spiritualitate, studiind diferite sisteme precum Reiki, Karuna, Shambala, All Love/SKHM, psihologie și psihoterapie cu specializări în terapii cognitiv-comportamentale, terapie sistemică a familiei. Deviza ei: Totul este Iubire!