Meditatia Shenu

0

Poate cea mai frumoasa meditatie, nelipsita din grupurile de lucru All Love pe care le sustin este Shenu. Meditatia Shenu reface conexiunea cu sursa intregii creatii, cu Divinitatea, reamintindu-ne ca facem parte dintr-un intreg necuprins. Sursa nefericirii vine de cele mai multe ori din faptul ca ne simtim separati de Divinitate, iata de ce meditatia Shenu aduce in sufletele celor care o practica  bucurie si o stare de bine ce cu mare dificultate poate fi descrisa in cuvinte.

Cum se desfasoara meditatia Shenu

 

Intrarea intr-o stare de relaxare este primul pas in meditatia Shenu, fiecare participant centrandu-si atentia asupra senzatiilor din corp. Identificam punctele de tensiune ce isi pot face simtita prezenta (cum ar fi senzatie de apasare sau de disconfort  in anumite zone), pentru ca apoi acestea sa fie eliminate de cele mai multe ori prin simpla recunoastere si acceptare.

O data intrati in starea de relaxare, aducem in zona pieptului mai intai energia soarelui, a Tatalui ceresc si apoi energia telurica, iubirea Mamei Pamant. In meditatia Shenu, prin ghidajul facilitatorului, participantul construieste o imagine a Luminii ceresti, reprezentata printr-un soare, aflat deasupra capului, a carui energie patrunde in corp prin crestetul capului (chakra coroanei), pana in zona inimii, unde se afla de fapt camera sufletului. Energia telurica este adusa in corp cu ajutorul unor radacini adanci cu care vizualizam ca  inconjuram inima Mamei Pamant. Prin acestea, oferim iubirea si recunostinta noastra planetei si primim la randul nostru iubirea acesteia, pe care o urcam prin picioare pana in zona inimii. Se produce astfel o reconectare la energiile cosmice si telurice, o integrare in Univers. Realizezi astfel ca esti un canal prin care curge energia universala, ca faci parte din ea.

Dupa ce refaci si stai in coloana ta de lumina, al doilea pas din meditatia Shenu este intrarea in camera sufletului. Acea incapere pe care ne-am imaginat-o ca fiind localizata in zona pieptului, este o camera cu multe usi, dincolo de acestea fiind toate emotiile si evenimentele din trecutul tau care te-au marcat, peste care ai trecut sau peste care doar ai crezut ca ai trecut, care au lasat urme in sufletul tau. Alegi una dintre usi, pe care simti sa o deschizi si pasesti inauntru.  Da-ti voie sa descoperi ce ai ascuns in aceasta camera. Este posibil sa gasesti o persoana sau chiar pe tine intr-o situatie pe care ai trait-o, fata de care nu ai reusit atunci sa iti exprimi emotiile.  Ai ocazia sa le manifesti acum. Orice emotie este buna! atata vreme cat o manifesti, te eliberezi de o energie care, in timp, poate genera blocaje nu doar in corpul energetic, ci chiar in corpul fizic.

Experiente traite in meditatia Shenu

La meditatiei Shenu, experienta traita de fiecare participant este extrem de diferita. Unii participanti experimenteaza  numeroase senzatii in corpul fizic, altii “simt”, altii vad, iar altii traiesc toate acestea la un loc.

Faptul ca uneori participantii nu reusesc sa simta cum circula energia prin anumite parti ale corpului indica faptul ca acolo exista unele blocaje. De exemplu, o relatie problematica cu mama, poate afecta circulatia energiei din zona bazinului pana in talpi; tot asa cum, o relatie dificila cu tatal poate afecta circulatia energiei din zona gatului si a capului.

Aceiasi participanti la sesiuni diferite de lucru cu energia All Love au experimentat perceptii si senzatii diferite ale energiei. Si asta pentru ca suntem un univers de experiente, iar corpul ni le dezvaluie treptat. Altfel spus, nu exista o regula general valabila cu privire la ceea ce “trebuie” sa simta sau nu un participant la meditatiile sau grupurile de lucru All Love, de aici venind si frumusetea acestui sistem.

Meditatia Shenu – practica de zi cu zi

Aceasta meditatie se poate practica si fara sprijinul unui facilitator, cu conditia sa fi participat cel putin o data la un grup de lucru All Love. Iata de ce, pentru toti aceia dintre voi care ati activat energia All Love, va invit sa practicati meditatia Shenu ghidata chiar de catre Patrick Zeigler. Muzica este compusa de Michael Heemskerk.

Articolul precedentChakra Inimii (Anahata, Chakra 4)
Articolul următor24 iunie – Ziua Universala a Iei
Psiholog și terapeut, Laura și-a ales ca misiune să aduca Bucurie, Lumină și Iubire în viețile tuturor celor interesați să le obțina. De peste 12 ani este pasionată de cunoaștere, dezvoltare personală si spiritualitate, studiind diferite sisteme precum Reiki, Karuna, Shambala, All Love/SKHM, psihologie și psihoterapie cu specializări în terapii cognitiv-comportamentale, terapie sistemică a familiei. Deviza ei: Totul este Iubire!