Ce este Karuna Reiki …

0

Esenta Karuna Reiki este vindecarea prin compasiune, iubire si iertare. Deopotriva sistem de vindecare si evolutie personala, Karuna Reiki lucreaza cu entitati de lumina, ingeri si arhangheli si cultiva compasiunea, detasata si calda. Practicand Karuna Reiki iti dezvolti calitatile necesare pentru a constientiza ca Adevarul suprem si unic este numai Iubirea si ca numai prin iubire putem sa atingem telul suprem al evolutiei – Iluminarea.

Cuvantul sanscrit “Karuna” desemneaza, ca notiune, orice actiune menita sa diminueze suferinta altora. Poate avea, de asemenea, sensul de “actiune plina de compasiune”. Particula “kar”, tot in limba sanscrita, are semnificatia de trezire, acceptare si realitate. Este vorba de trezirea din somnambulismul spiritual, in care majoritatea locuitorilor Mamei Pamant se afla, dar si accesarea fortei interioare specifice si caracteristice fiecarei persoane in parte.

Cand o persoana experimenteaza Iluminarea, ea intelege ca toate fapturile reprezinta un singur lucru. Devine firesc astfel, sa extinzi actiunea plina de compasiune asupra oricaruia, de vreme ce noi toti suntem Una. Cand ii sprijinim pe altii  si ii ajutam in procesul lor de vindecare, toate fiintele beneficiaza de aceasta. Karuna reprezinta nu numai extensia spre altii a iubirii, ci si intelegerea aspectului de Unitate.

Karuna si darurile cu care esti inzestrat …

Fiecare dintre noi este inzestrat cu o sumedenie de daruri divine, cu care venim la nastere, daruri care se completeaza pe parcursul existentei cu altele, in functie de eforturile personale de a face bine, de a ajuta, de a ne purifica. Dezvoltarea acestor daruri este cat se poate de necesara pe calea fiecaruia si tocmai aici metodele si simbolurile sistemului Karuna ajuta foarte mult. Fie ca vorbim despre dezvoltarea extrasensibilitatilor (clarviziunea, clarauditia, clarmirosul si simtul para-kinestezic), fie ca ne referim la dezvoltarea intuitiei pozitive, toate acestea sunt asistate de lucrul efectiv cu simbolurile si metodele din Karuna.

„Actiunile tale pline de compasiune, la fel de pure ca aurul, se vor intoarce la tine inmiite.”

Sistemul Karuna si entitatile spirituale…

Practica sustinuta cu energia Karuna mareste gradul nostru de constientizare si ne conecteaza cu cele mai pure entitati de Lumina, Ingeri, Arhangheli, energia Divinului feminin (Maica Domnului),precum si cu entitati Budiste (Avalokiteshvara) si maestrii spirituali inaltati (Saint Germaine).

Multi dintre noi vom descoperi ca suntem mai receptivi la indrumarea spirituala a unor energii care sunt in legatura cu sistemul propriu de valori. Karuna ne poate ajuta sa fim mai receptivi la la Unitate prin marirea capacitatilor noastre de a primi indrumarea spirituala prin a ne prezenta altor Mari Maestrii Spirituali, necunoscuti noua pana acum.

Ghizii spirituali pe care ii primim in urma initierilor in sistemul Karuna se implica direct in dezvoltarea darurilor si extrasensibilitatior, la fiecare dintre noi, in functie de meritele personale.

Originile Sistemului Karuna Reiki…

Linia de dezvoltare a sistemului Karuna este destul de complexa, spre deosebire de cea din Reiki traditional. Putem spune ca ne referim nu la unul ci la mai multe sisteme Karuna. Astfel, avem:

 • Sistemul Karuna Reiki, fondat de maestrul american William Lee Rand, presedinte al “International Center for Reiki Training”.
 • Sistemul Karuna Ki Reiki & Mudra Technique, fondat de maestrul Vicent P. Amador,
 • Sistemul Tera Mai Reiki, fondat de maestrul Kathleen Milner.

Fiecare dintre acesti maestrii isi gaseste meritul cuvenit in dezvoltarea acestui sistem de dezvoltare naturala. Diferente majore intre sistemele maestrilor amintiti se regasesc doar la nivel de accesibilitate comerciala: Karuna Reiki este acreditat oficial, Karuna Ki este oferit “liber”, desi contine aceeasi informatie, iar Tera Mai Reiki este structurat usor diferit insa esenta este aceeasi. Pentru toate aceste sisteme, esenta este vindecarea prin compasiune, iubire si iertare.

Vom dezvolta structura sistemului Karuna Reiki,  fondat de maestrul american Wiliam Lee Rand, Acesta este structurat pe doua nivele/grade de practicant si un nivel de maestru.

Simboluri Karuna

Fiecarui grad ii corespund anumite simboluri. Acestea au anumite aplicatii si utilizari si conecteaza la entitati de lumina specifice.

Simbolurile Karuna sunt caracterizate de niveluri vibrationale mari si de o eficienta sporita. Imbinarea acestora cu simboluri specifice Reiki si cu tehnici de redresare energetica face ca eficienta lor sa creasca exponential.

Simbolurile specifice Karuna Reiki au entitațile de lumina corespunzatoare acestora. Simbolurile au diferite utilizari. 

Zonar. Halu. Harth

Zonar. Halu. Harth
Simboluri Karuna Reiki – Zonar, Halu si Harth
 • Simbolul Zonar – Arhanghelul Gabriel – vindecare la nivel celular, vindecarea unor probleme venite din vietile anterioare, vindecarea traumelor cu originea in copilarie.
 • Simbolul Halu – Arhanghelul Rafael; vindecarea modelelor mentale subconstiente, vindecarea Umbrei Ego-ului, vindecarea abuzurilor sexuale si a celor fizice
 • Simbolul Harth – Maica Domnului; Qwan Yin; Avalokiteshvara; ajuta la vindecarea relatiilor, in a cultiva obiceiuri bune, in vindecarea dependentelor si cultivarea actiunilor pline de compasiune.

Primele patru simboluri aferente gradului 1, respectiv Zonar-Halu-Harth-Rama, sunt utilizate in tratamentele energetice astfel: Zonar este folosit pentru a incepe tratamentul si pregateste pacientul pentru o vindecare in profunzime. Halu duce in profunzime procesul de vindecare. Harth vindeca inima, ca sediu al emotiilor si afectivitatii. Tratamentul poate fi incheiat cu Rama, astfel incat pacientul sa fie readus in corp. Simbolurile aferente gradului 2, respectiv Gnosa, Kriya, Java si Shanti pot fi inserate oricand in derularea secventei Zonar-Rama.

Rama. Gnosa. Kriya.

Rama - Gnosa - Kryia
Simboluri Karuna Reiki – Rama, Gnosa si Kryia
 • Simbolul Rama – Arhanghelul Mihail; limpezirea mintii, purificarea unei camere de energii de vibratie mai joasa, armonizarea chakrelor, materializarea scopurilor concrete.
 • Simbolul Gnosa – Ingerii intelepciunii; conecteaza Sinele superior cu Ego-ul, mareste abilitatile de invatare, insanatoseste comunicarea, sporeste creativitatea.
 • Simbolul Kriya – Ingerii creativitații; ajuta la conectarea cu Pamantul, la materializarea scopurilor si definirea prioritatilor, precum si la vindecarea rasei umane.

Java. Shanti. Om.

Java - Shanti - Om
Simboluri Karuna Reiki – Java, Shanti si Om
 • Simbolul Java – ingerii naturii si armoniei; afirmarea propriei forte, vindecarea co-dependentei, vindecarea simtului realitatii, vindecarea planetei Pamant.
 • Simbolul Shanti – Ingerii pacii si ai ajutorarii; aduce Pacea si creeaza increderea in viata, vindeca insomnia, a temerilor si a panicii, dezvoltarea clarviziunii.
 • Simbolul Om (Aum) – ingerii puritatii si ai armoniei divine; Simbolul Om (Aum) – este un simbol sanskrit, folosit in multe practici spirituale asiatice. Simbolizeaza Unitatea care suntem in esenta noastra si cu care suntem conectati. Purifica, protezeaza, stabilizeaza si ofera integritate aurei noastre.Deschide calea catre Divin si Constiinta Superioara.

Lucrul cu energia Karuna Reiki …

Daca lucrezi cu energia Karuna, fa-o cu inima si mintea deschise. Cu cat invatam mai mult sa credem pe de-a-ntregul in Energia Karuna, cu atat aceasta va comunica mai mult cu noi.

Practicand Karuna te deschizi catre iubirea neconditionata, accepti toate fiintele vii si iti dezvolti capacitatea de a intelege ca tot ce experimentezi in aceasta existenta este spre cresterea si evolutia ta ca Fiinta de Lumina.

Surse bibliografice:

 • Manualul Oficial Karuna Reiki pentru nivelul de Master, International Center for Reiki Training
 • Vindecarea naturala cu ingeri, arhangheli si Lumina, Karuna, Risvan V. Rusu, Ed. Trinity

 

Articolul precedentMichael A. Heemskerk si muzica meditatiilor All Love
Articolul următorIn timp ce eu dormeam!
Psiholog și terapeut, Laura și-a ales ca misiune să aduca Bucurie, Lumină și Iubire în viețile tuturor celor interesați să le obțina. De peste 12 ani este pasionată de cunoaștere, dezvoltare personală si spiritualitate, studiind diferite sisteme precum Reiki, Karuna, Shambala, All Love/SKHM, psihologie și psihoterapie cu specializări în terapii cognitiv-comportamentale, terapie sistemică a familiei. Deviza ei: Totul este Iubire!