HearthMath – Coerența inimii și anduranța

Află cum metodele HeartMath te pot ajuta să elimini stresul, să te revitalizezi energetic, să-ți crești rezistența, să obții și menține echilibrului mental, emoțional și fizic.  

0

În ultimii ani, sintagmele „inteligența inimii” și „inteligență emoțională” au început să pătrundă tot mai mult în conștiința colectivă. Astfel, o cunoaștere intuitivă stăpânită din vechime de puțini inițiați a devenit astăzi, datorită argumentării științifice, disponibilă la nivel de mase. Încă din 1991, Dr. Andrew J. Armour, de la Institutul HeartMath, a pus bazele conceptului de creier al inimii. Descoperirile sale demonstrează că inima este înzestrată cu o rețea neuronală asemănătoare creierului, independentă de acesta. În mod constant, cele două organe comunică între ele prin conexiuni neuronale, iar cantitatea de informații trimisă dinspre inimă spre creier este chiar mai mare decât în sens invers. Totodată, cercetările au relevat importanța câmpurilor electromagnetice toroidale produse de inimă, prin intermediul cărora viul comunică la nivel subtil, inclusiv cu magnetismul Pământului.

Este important să învățăm să generăm în corp frecvențe specifice la care creierul să comunice cu inima. Prin conștientizarea mesajelor inimii ne asigurăm că ne orientăm deciziile către opțiunile cu potențialul cel mai înalt pentru sănătatea și evoluția noastră. Într-o epocă încă mentalistă, restaurarea inimii ca principal for decizional și de echilibru este un pas important pentru ridicarea nivelului de conștiință. În absența ei, în pofida unor izbînzi iluzorii pe care ni le oferă materialitatea, continuăm să bâjbâim în întuneric.

Inteligența inimii și creierul

Cu dovezi palpabile sau nu, în general, suntem obișnuiți, simțim, credem, acceptăm idee că inima ocupă un rol vital în viața noastră. Dar, ceea ce însă aduc în plus ca argumente incontestabile anii de cercetare științifică ai echipei de specialiști de la Institutul HeartMat este că inima este cel mai puternic generator de energie electromagnetică:

 • Câmpul electric al inimii este aproximativ 60 de ori mai mare în amplitudine decât activitatea electrică generată de creier
 • Energia electromagnetică a inimii nu numai că înglobează fiecare celulă a corpului uman, ci se extinde în toate direcțiile în spațiul din jurul nostru;
 • Câmpul inimii tale atinge oamenii de lângă tine pe o rază de 2,8 – 3 metrii, și poate la nivele și mai subtile chiar mai mult; altfel spus, câmpul magnetic produs de inimă este cu mai mult de 5000 de ori mai mare în putere decât câmpul generat de creier.

Institutul HeartMath, prin cercetările sale, pune la dispoziție o serie de instrumente utile prin care să ne gestionăm mai eficient bilanțul energetic (ceea ce este de presupus să facă orice sistem de cunoaștere și dezvoltare personală credibil). În era informațională, comunicarea a ajuns să se miște cu viteze nemaiîntâlnite, punând o presiune uriașă pe ritmurile vieții și sistemul energetic uman. În aceste condiții, colapsul sănătății sau al relațiilor nu mai este deloc o surpriză. Găsirea unor mijloace practice de eficientizare a resurselor și a protejării sănătății pe toate nivelurile ființei – fizic, emoțional și mental – a devenit un imperativ al zilelor noastre.

Metodele HearthMath

HeartMath - Doc ChildreMetodele HeartMath constau în tehnici simple de creștere a coerenței inimii și a anduranței la efort, aplicabile în orice context și asistate de dispozitive de monitorizare individuale, de ultimă generație. Acum, tehnologia pe care o avem la îndemână ne permite să îmbinăm principiile vechi, practicate exclusiv intuitiv, experiențial, cu inovația care extinde și calibrează aceste principii datorită puterii măsurabilității. Posibilitatea de monitorizare a rezultatelor obținute prin aplicarea tehnicilor de optimizare a coerenței inimii este un avantaj incontestabil pentru structurile mentale sau firile suspicioase, pentru care “inteligența inimii” a fost până în prezent doar o metaforă.

Dacă te intereseză să cunoști mai în profunzime descoperirile și explicațiile științifice ce stau la baza sistemului HeartMath, îți pot recomanda să accesezi câteva resurse extrem de interesante (disponibile în limba engleză):

HearthMath – curs de inițiere

Cursul de inițiere în tehnicile HeartMath este prin excelență unul practic. Aici înveți gradual, pas cu pas, să folosești exerciții de respirație și de centrare pentru a atrage în viață, atunci când împrejurările ne-o cer, un plus de prezență, echilibru și diminuarea pierderilor de energie. Implementate în practica zilnică, aceste istrumente conduc pe termen lung la dobândirea unui stil de a trăi mai sănătos și mai hrănitor pentru spirit, minte și trup.

Principalele obiective și beneficii ale metodelor HeartMath sunt:

 • Creșterea coerenței inimii și a ratei de variabilitate a inimii;
 • Pregătirea pentru acțiunile sau proiectele care necesită un comsum energetic mare și un efort susținut;
 • Creșterea adaptabilității și anduranței organismului în timpul unor perioade solicitante, cauzatoare de stres;
 • Recuperarea accelerată după perioade epuizante sau cauzatoare de stres la nivel fizic,
  emoțional sau mental;
 • Îmbunătățirea abilităților de comunicare;
 • Aducerea în armonie a unor sisteme interne vitale (cardiovascular, respirator, nervos, hormonal, digestiv).

Teoria, dovezile științifice și argumentele sunt utile, dar ceea ce contează în final este măsura în care putem găsi folosi instrumente practice care să ne ajute la eliberarea de stres, revitalizarea energetică, creșterea rezistenței și, în cele din urmă, restaurarea echilibrului mental, emoțional și fizic.

Dacă aceste informații v-au trezit interesul, nu-mi rămâne decât să vă invit să experimentați ce înseamnă puterea inimii și atingerea acestei stări de coerență și echilibru, participând la unul dintre cursurile de inițiere HeartMath.

Articolul precedentMagic!
Articolul următorVindecarea prin suferință
Formator și Consilier pentru dezvoltare personală. Adrian Constantinescu împărtășește cunoaștere și îndrumare tuturor celor ce-ți doresc o viață mai conștientă, fertilă și acordată la legile universului, susținând cursuri și seminarii de Respirația conștientă, Cheile Genelor, Original Feeling Touch și HearthMath în toată țara.