Rămâi suveranul destinului tău!

Cu cât vom rămâne mai centrați, mai stabili și mai empatici cu aproapele nostru și cu cât vom avea mai multă răbdare să fim observatori obiectivi fără a reacționa din teamă, cu atât vom înțelege singuri despre ce este vorba și vom vedea cum această atitudine pozitivă va dezamorsa orice pandemie.

0

Dragi prieteni de pretutindeni, de-a lungul anilor m-am dedicat unei munci interioare, de a pătrunde secretele trăirii în inimă și tainele manifestării din acest spațiu. Am căutat să aprofundez principiile de funcționare ale universului holografic și am aplicat toate aceste lucruri în viața mea, pentru ca apoi să dau mai departe această cunoaștere, spre a fi disponibilă cât mai multor oameni. Este motivul pentru care în tot acest timp, de când lumea a fost cuprinsă de frica pandemiei declarate, am preferat să păstrez tăcerea și să rămân conectat doar la acea realitate pe care am ales să mi-o generez și în care să trăiesc. Din iubirea fraternă pe care v-o port tuturor, ca tovarăși ai mei de călătorie în viața pe acest Pământ, vă îndemn ca în această perioadă să vă păstrați energia la voi și să rămâneți suverani asupra propriilor voastre destine.

Frica și tiparele de supraviețuire înrădăcinate în ADN-ul uman

frica și conștiința colectivăDespre Coronavirus circulă deja de prea mult timp informații alarmante și generatoare de panică. Sursele sunt în cele mai multe cazuri ascunse sau pierdute în anonimat. Efectul pe care îl produc este generarea fricii și activarea tiparelor de supraviețuire din ființele umane care trăiesc la acest nivel al conștiinței. Tiparele de supraviețuire sunt înrădăcinate ancestral în ADN-ul uman și în creierul nostru arhaic.

De aceea, de multe ori, sunt atât de ușor de accesat și de manipulat. Ele aparțin totuși unui trecut pe care omenirea ar trebui acum să îl depășească, spre a-și activa altfel de resurse interioare pentru a gestiona situațiile critice. De fiecare dată când, impregnați de frica ce ni se inoculează, ne separăm de întreg și ne concentrăm pe mecanismele de autoapărare, uitând de interesele de grup și viața comunitară, atunci facem politica întunericului. Și asta se întâmplă atunci când indivizii se bat la propriu pentru ultimii cartofi sau portocale din supermarket, manifestând nivelul de conștiință de pe vremea când oamenii trăiau în peșteri.

De fiecare dată când reacționăm din frică sau ne lăsăm dezechilibrați de modul în care sunt împachetate știrile alarmante, multiplicăm noi înșine energia fricii și construim și hrănim cu ea un egregor care crește în plan subtil și a cărui existență este extrem de nocivă pentru noi toți. Acest egregor al fricii, al panicii și activării tiparelor egoiste de supraviețuire ne deconectează unii de alții, ne separă și constituie bateria energetică ideală la nivel planetar pentru proliferarea războaielor, conflictelor interrasiale sau interreligioase. În fiecare clipă în care ne este frică, hrănim energia acestui egregor colectiv nociv.

Avem nevoie de centrare, claritate și echilibru

Ceea ce vă recomand este păstrarea cumpătului și a clarității mentale, pentru a rămâne în contact lucid cu o realitate mult mai flexibilă decât ne imaginăm, pe care, cu echilibru și înțelepciune o putem face să lucreze în favoarea noastră.

Cu cât vom rămâne mai centrați, mai stabili și mai empatici cu aproapele nostru și cu cât vom avea mai multă răbdare să fim observatori obiectivi fără a reacționa din teamă, cu atât vom înțelege singuri despre ce este vorba și vom vedea cum această atitudine pozitivă va dezamorsa orice pandemie. În momentul în care vom șterge împreună din câmpul conștiinței colective acest virus, el nu va mai putea supraviețui. Până atunci, desigur, este bine să ne conformăm cu bun simț, fără panică și cu multă acceptare, măsurilor elementare de protecție, așa cum sunt recomandate de autorități, în interesul public. Dincolo însă de măsurile exterioare, măsurile pe care le luăm fiecare în interiorul nostru sunt cele mai importante. Altminteri, în mod paradoxal, frica din interior va hrăni și multiplica tocmai această realitate de care vrem să ne îndepărtăm. Și astfel, noi singuri vom face ca un biet mușuroi să ajungă la dimensiunile unui munte.

Jumătatea plină a paharului …

speranțaȘtiu că în unele cazuri nu este ușor să te adaptezi unor lipsuri și restricții, așa cum se întâmplă acum. Cu toate acestea, indiferent cât de mare este povara, continuă, cu credință, să gândești și să simți pozitiv. Și, mai ales, caută să vezi jumătatea plină a paharului. Căci și acum, în aceste timpuri, rămân o grămadă de lucruri frumoase în viață, la care merită să te conectezi. Așadar, în loc să ne separăm din frică, să fim și mai uniți în cuget, să ne bucurăm de mai mult timp alocat familiilor noastre, destinderii, relaxării și contemplării asupra propriilor noastre vieți. Este un timp favorabil pentru asta, vreme în care natura și acest Pământ vor ști, treptat, să se curețe. Este o perioadă oportună pentru a schimba ceva în viața ta personală, precum și la nivel colectiv. Este timpul să trecem prin acest fel de încercare diferit față de cum am făcut în alte vremuri, lăsând să se profite de frică și de energia noastră. Doar așa vom putea avansa la un alt nivel de conștiință și trăi un viitor mai promițător.

Nu în ultimul rând, nu vă lăsați păcăliți și evitați să retransmiteți pe canalele media sau rețelele de socializare știrile și scenariile apocaliptice care produc panică și dezorientare. Îmi doresc mult succes pe această cale și vouă tuturor!

Articolul precedentReconectarea inimii cu creierul
Articolul următorCitrinul – cristalul optimismului și renașterii
Formator și Consilier pentru dezvoltare personală. Adrian Constantinescu împărtășește cunoaștere și îndrumare tuturor celor ce-ți doresc o viață mai conștientă, fertilă și acordată la legile universului, susținând cursuri și seminarii de Respirația conștientă, Cheile Genelor, Original Feeling Touch și HearthMath în toată țara.