Home/Puncte de vedere/La multi ani si lor!

La multi ani si lor!

By |8 martie 2018|0 Comments

In oras e larmuiala ca-n preajma Craciunului. Ele, toate, au privirea senina si-un zambet discret, continut. Sunt aranjate, misterioase, sexi, frumoase, impetuoase. Sunt constiente de puterea lor, de fascinatia pe care o exercita asupra noastra prin cateva pliuri, 4 cute, 3 falduri, toate ambalate in moliciunea carnii, in felul in care se misca si comunica.  

Aspecte care ne atrag dincolo de instinct de conservare, intelegere, puteri. Aceste ghemuri de uitaturi, pasiuni, incote, chicote, chiote. Aceste chivote fundamentale.

Caliciile fructelor posibile.

Legatura directa cu Universul, fereastra noastra spre Cosmos.

Iluzia ne-mortii.

Toate, fara exceptie, pan’ la urma…

Azi dimineata, in fata la hotel Bucuresti, un domn cu „aer si maniere de arhitect”, se mangaia cu o mana pe burta iar cu cealalta facea gesturi largi in timp ce negocia c-un nene libidinos, batraior, cu expresie de coiot ranjind. Mi-am legat sireturile cat sa mai casc gura, discret, juma’ de minut. Miza, ea, asista la discutie. Fuma. Baietii au batut palma, iar ea a mers cu domnul, al mai batran. Cine stie cate guri hraneste si ea.

La multi ani si ei!

La intoarcere, peste doua ceasuri, un guster cu gleznele goale si pantaloni negri cu turu’ lasat, sapca gangsta si barba decupata atent, ca la Prince, ardea la bani vreo 4, 5 italience, sau poate evreice, stranse ciopor sa-l infrunte. El le cerea euro, ele spuneau ca au doar lei. El spunea ca nu-i deajuns. Ele nu-l credeau si bine faceau. In engleza livrau, si unii si altii.

La multi ani si lor!

In afara de ce-am vazut, asa, la prima mana, mai sunt acele femei care ne trimit pachete in sacosele de rafie care ne stanjenesc pe noi, asti cu scoala, ce „ne-am realizat” pe la oras.

Sunt femei care-au „iesit de pe piata”, nu mai sunt sexi. Ele au degetele nemeritat de groase, de la munca. Ne cer inapoi borcanele si cofrajele de oua si cutiile cu capac. Şi sacosele. Şi iar ne deranjeaza. Da’ suntem ok cu placintele si chiftelele si sarmalele si ciorba si racitura si snitelele. Şi cu ouale proaspete „de tara”, cum le zicem acu’, realizati si conectati in permanenta. La ce? Conectati…

Acele femei care ne deranjeaza cand ne suna din magazin, c-au gasit ceva la oferta, si daca vrem si noi… Sau ne suna sa intrebe dac-am mancat sau ne spun sa ne imbracam, desi noi stim.

La multi ani si lor!

Sau acele femei, multe, care-si primesc urarile prin telefon, ca-s prin lume. Ingrijesc batrani, fac curatenie, fac de toate. Si-s mame, departe. Ce-o fi si la ele-n suflet…

La multi ani si lor!

La multi ani, fetele!

Baietii v-a iubeste.

 

P.S. Acest text este scris cu admiratie pentru femei, recunostinta pentru experientele vietii si speranta ca obrazniciile lingvistice contemporane vor fi trecute cu vedere. 

About the Author:

Absolvent de geografie si actorie, Ionut Achivoie, este un roman autentic si un atent calator-observator printre pamanteni. Cautator de intelesuri, indragostit iremediabil de umor si mare admirator de frumos, la 40 ani si un pic Ionut a descoperit ca cei mai mari profesori pe care-i are sunt Tora si Andru, cei doi copii ai sai. Scrie despre orice-i casuna!

Leave A Comment