Cristalul de stâncă – maestrul vindecător (I)

1

Cristalul de stâncă, cunoscut și sub denumirea de cuarț transparent este unul din cele mai intâlnite minerale din lume. Mai este supranumit gheața eternității, piatra puterii, diamantul de Alaska, cuarț Hialin, cleștar, maestrul vindecător, ADN-ul Terrei, oglinda sufletului sau piatra expresiei perfecte a lumii.

Cristalul de stâncă

Nikola Tesla - univers
Foto: Matthew Fassnacht, Unsplash

Bioxidul natural de siliciu se găsește in roci în stare neconsolidată sau în forma de cristale hexagonale transparente, incolore sau colorate diferit, în funcție de impuritățile pe care le conține.

Cea mai cunoscută formă de cuarț este cristalul, nume folosit, de cele mai multe ori, pentru întreaga categorie. Cuvântul „cristal” derivă din cuvântul „krustallos” din limba greaca și înseamnă „gheață”.

Cristalul de stâncă, maestrul vindecător, rezonează cu toate chakrele, armonizându-le și aliniindu-le cu corpurile subtile. Acest cristal, asemenea cristalelor din categoria cuarțului, are 6 proprietăți principale: structurează, stochează, amplifică, concentrează, transmite și transformă energia, indiferent că este vorba de materie, gânduri, emoții sau informație.

Cristalul de stâncă amplifică efectele cristalelor cu care intră în contact. El absoarbe energia negativă, neutralizând efectele pe care le produce, inclusiv pe cele de natură electromagnetică. Echilibrează și revitalizează planurile fizic, mental, emoțional și spiritual. Acționează ca un purificator și amplificator al organelor, corpurilor subtile și al sufletului, conectând dimensiunea fizică cu mintea și spiritul. Stimulează sistemul imunitar și aduce corpul în armonie.

Legendele cristalului de stâncă

Cristalul de stâncă
Diverse obiecte din cristal de stâncă (cuarț transparent)

Încă din cele mai vechi timpuri, cuarțul transparent era considerat ca fiind o sursa de putere și energie. Folosit în vindecare, divinație, prezicerea viitorului, dar și ca lama de cuțit în mezolitic. În Evul Mediu era la fel de scump ca diamantele.

Cercetări moderne demonstrează că ceea ce era folosit la nivel intuitiv e corect. fotografiile Kirlian, tehnica aflată la limita dintre științ și paranormal, arată că atunci când ții în mână un cuarț câmpul biomagnetic se dublează.

Globurile de cristal perfect transparente erau considerate a fi magice și folosite pentru prezicerea viitorului.

Se spune că Atlantida a fost distrusă datorită folosirii incorecte, în scopuri egoiste, a cristalelor de cuarț. Edgar Cayce vorbea de o piatră energetică în timpul Atlantidei și, din descrierea pe care acesta o face, este vorba despre cuarțul transparent. Se crede că craniile de cristal sunt fie de origine extraterestră, fie vin din Atlantida. O altă legendă spune că oamenii din Atlantida foloseau cristalele pentru a canaliza și folosi energia macrocosmică și comunicarea telepatică cu proprii stramoși. Înainte ca Atlantida sa fie distrusă, ințelepții au încărcat anumite cristale cu informații și le-au introdus în pământ, fiind convinși că omenirea le va descoperi, atunci când va fi pregatită să primească înțelepciunea înmagazinată în ele.

 • Egipt — Se spune că Marea Piramidă din Egipt avea în vârf un cristal uriaș prin care energia cosmică era amplificată.
 • Australia, America de Nord si Myanmar — Triburile aborigene din Australia foloseau cuarțul în ritualul ploii, în timp ce indigenii din America de Nord și Myanmar le considerau entități vii și le aduceau ofrande.
 • Scotia & Irlanda — sferele de cristal de stâncă erau utilizate pentru vindecarea vitelor, iar craniile din cristal erau venerate și considerate obiecte religioase foarte puternice.
 • Japonia — Legendele japoneze spun că cuarțul s-a format din respirația unui dragon alb și o consideră piatră perfectă, simbol al spațiului infinit, perseverenței și răbdării. Asocierea cu dragonul, simbolul culturii orientale, demonstrează respectul arătat acestei pietre.

Există convingerea că cristalul de stâncă face femeile mai calde și atrăgătoare, iar pe barbați îi ajută să înteleagă mai bine universul feminin prin deschiderea accesului la intuiție, înțelegere și dragoste. Budiștii îl consideră unul din cele 7 lucruri de neprețuit, iar japonezii că pietrele mici sunt „respirația pietrificată a șarpelui sacru”, iar cele mari ”saliva Dragonului Violet”.

Legendă sau adevăr, se spune că Isaac Newton a descoperit spectrul culorilor reflectând lumina soarelui printr-un cristal de cuarț transparent.

Cristalul de stâncă, mayașii și mexicanii

Craniul Destinului
Craniul Destinului descoperit de Anna Mitchell-Hedges

Triburile primitive considerau cristalul de stâncă, numit si „apă înghețată”, un „reflex al infinitului sculptat de zei”, în timp ce anumite triburi de indieni mexicani considerau că, dacă în timpul vieții săvârșești doar fapte bune, sufletul tău va intra, după moarte, într-un cristal. Persoana care găsea acest cristal era vindecată și i se îndeplineau chiar și visele.

O alta legendă spune că în Mexic ar exista 12 cranii de cuarț transparent, ascunse când a avut loc cucerirea sa de către europeni. În momentul în care toate craniile vor fi reunite se va reinstaura Imperiul Aztec. Un al 13-lea craniu, „Craniul care dansează”, ar trebui plasat în mijlocul celor 12 pentru salvarea Pământului și a speciei umane de la distrugere, prevazută de mayasi pentru anul 2012.

O legendă mayasa spune că atunci când un mare păcat a fost comis, iar regii și-au pierdut tronurile, „singurul mod de a rămâne eterni, a fost acela de a se transforma în cristale”.

„Craniul destinului”, descoperit în 1924 de către o tânără de 17 ani, Anna Mitchell-Hedges (care își însoțea tatăl în orașul maya Lubaantun din Balize) are 13 centimentri, peste 5 kg și o vechime estimată la 3.600 ani. Acesta a fost vandut la Sotheby’s în 1943 pentru 400 lire sterline. Conform legendei, acest craniu era utilizat de Marele Preot al mayasilor și descris ca o întruchipare a răului. Din anul 1992, craniul de cristal poate fi văzut la Muzeul Smithonian din SUA. Craniile de cristal au fost sursa de inspirație a filmului regizat de Steven Spielberg, „Indiana Jones și Regatul craniului de cristal”.

Cristalul de stâncă și zodiile

Cristalul de stâncă și chakreleCristalul de stâncă este recomandat tuturor zodiilor și chakrelor. Acesta rezonează bine cu cei născuți sub influenta numărului 4 sau într-o zi de luni. Este recomandat să fie oferit cadou la aniversari de 15 ani de căsătorie sau de naștere. Acest cristal este piatra Arhanghelului Raziel, păstrătorul secretelor Universului, îngerul misterelor, cel care trezește conștiința și oferă înțelepciune.

Informații utile despre cuarțul transparent

Cuarțul transparent are o vibrație puternică și proprietăți metafizice excelente, fiind și cristalul cel mai ușor de programat. Atenție dacă doresti sa-l programezi! Folosit în scopuri de manipulare sau de a face rău altor persoane, efectul este de bumerang, iar efectele negative se vor întoarce la tine! Cele mai folosite mesaje pentru programarea cristalului de stanca sunt cele de pace și armonie.

 • Țările de proveniența — cristalul de stâncă se găsește pe toate continentele, dar cele mai frumoase pot fi gasite în Brazilia, „inima producție de cuarț”, Madagascar și Arkansas (SUA). În funcție de locul de unde este extras, cristalul de stâncă are proprietați sensibil diferite. Cuarțul din Brazilia este excelent în procesul de vindecare și are o vibrație fină ce conectează inima cu mintea. Cuarțul din Madagascar activează mintea spirituală și stimulează conexiunea spirituală.
 • Categoria din care face parte — familia cuarțuri; din aceeași categorie fac parte cuarțul roz, ametistul, citrinul, cuarțul albastru, curțul fumuriu și multe altele asupra cărora voi reveni.
 • Culoarea — incolor, transparent, cu inserții metalice sau albe.
 • Duritate — 7 din 10 pe scara Mohs, unde 10 este cel mai dur.
 • Luciu — sticlos.

Familia cristalelor de cuarț …

Nisipul are o mare concentrație de cuarț, la fel ca și praful din aer. Cuarțul este ingredientul esențial în fabricarea sticlei. Florile de mină au la baza cristale de cuarț. Cristalele de cuarț sau familia cuarțurilor, așa cum mai este ea numită, are o mare diversitate de culori și nuanțe: cuarțul albastru (denumit și safir albastru), cuarț fumuriu, cuarț rutilat (cu impurități de oxid de titan, sub formă de ace subțiri și lungi), cuarț turmalin (cu impurități negre, verzi și roz de turmalină), cuarț cactus, cuarț lăptos, cuarț roz, ametist, ametrin (doua cristale, ametist si citrin, intr-unul singur), aventurin, cuarț tibetan, cuarț lemurian etc.

Din marea varietate de cuarțuri, am sa mă opresc foarte pe scurt asupra câtorva care merită menționate:

 • Despre Cuarțul lemurian (eng. Lemurian Seed Crystals sau Lemurian Star Seed) se spune că înainte de a fi îngropate locuitorii Lemuriei, aceste cristale au fost încărcate cu diverse mesaje și simboluri;
 • Cuarțul tibetan este considerat ca fiind unul din cele mai puternice pietre cu încărcătură spirituală și de protecție. Se spune că acest cristal creeză o bula de lumina în jurul purtătorului, permițând doar energiei de vibrație înaltă să penetreze aura;
 • Cuarțul negru tibetan este unul dintre cele mai puternice cristale de protecție de pe Pământ; deși se găsește cu preponderență în Himalaya, cuarțul negru tibetan există și în Brazilia, India, Namibia, Madagascar, Pakistan sau Rusia; energiile sale vindecătoare curăță și purifică aura ta, dar și mediul în care te afli; insuflă curaj, încredere, speranță și entuziasm.

În partea a doua a acestui articol vă voi povesti despre vibrația, ajutorul și protecția oferită de către cuarțul transparent. Veți înțelege atunci că își merită pe deplin reputația de „maestru vindecător”. Până atunci însă, nu uita ca orice cristal are nevoie de iubire, atenție și  îngrijire specială, așă că îți recomand să descoperi și alte cristale care fac parte din familia cuarțurilor:

Descoperă energia cuarțurilor vindecătoare

După feldspat Cuarțul este unul dintre cele mai răspândite cristale de pe Pământ. În stare pură cuarțul este incolor, iar impuritățiile din cristal determină culoarea acestuia. Fie că sunt cristale create de natura sau de către om în laborator, paleta de culori a cuarțului este una extrem de variată și extraordinară. Fiecare cristal are anumite specializări, arii predilecte, subiecte sau teme unde te poate ajuta.

Articolul precedentCristalul de stâncă – maestrul vindecător (II)
Articolul următorMeditații cu Mama Pământ
With a successful long-standing marketing career, Ema’s desire for personal transformation and interest for the untouchable world has been with her for all her life. She hopes her articles revealing the fascinating and healing power of the crystals will encourage people on their path to self-discovery and hopefully answer to some of the questions that come along once they’ve chosen such a journey.