Cristalul care te cheama

0

Am vazut modul armonios si eficient in care cristalele functioneaza in diferite terapii: Reiki, Karuna, Terapia cu ingeri, Cromoterapie, Aromoterapie. Am vazut si simtit efectele benefice ale cristalelor atunci cand le incluzi in viata zilnica: energizarea apei, trimiterea de Reiki la distanta. Iata de ce, m-am decis sa impartasesc cu voi ceea ce am invatat lucrand de-a lungul timpului cu aceste minunate cristale.

Cristalele au exercitat intotdeauna o fascinatie extraordinara asupra oamenilor. Le gasim in legende inca din cele mai vechi timpuri si sunt aici, in sprijinul nostru, daca invatam cum sa le folosim. Le-am vazut dand stralucire celor mai frumoase bijuterii si tinute, incantand privirile si starnind imaginatia. Dar, din punctul meu de vedere, cea mai mare bucurie pe care ti-o pot aduce cristalele este darul lor vindecator. Depinde doar de noi sa invatam sa le cunoastem si sa le folosim asa cum trebuie pentru a ne vindeca si infrumuseta viata.

Ce sunt cristalele …

Cristalele, cunoscute si sub denumirea de pietre pretioase si semipretioase, sunt corpuri omogene, anizotrope (care nu au aceleasi proprietati fizice in toate directiile) ale caror particule sunt aranjate intr-o structura interna tridimensionala in diferite sisteme de simetrie. Cristalele sunt formate dupa acelasi model al geometriei sacre a Universului, avand la baza Numarul de Aur PHI = 1,61803399…

Un rol esential in formarea cristalelor il au solidificarea si conditiile in care s-au realizat acestea. Procesul de solidificare incepe si se dezvolta in jurul unui centru de cristalizare. Acumularile de atomi se dezvolta in jurul acestuia. Rapiditatea cu care se trece de la starea lichida la cea solida determina dezvoltarea mai multor centre de cristalizare, obtinandu-se policristalele. In cazul in care trecerea de la starea lichida la cea solida este lenta, solidificarea se face in jurul unui singur centru, iar rezultatul va fi aparitia unui monocristal, a carui dimensiune va varia, in functie de viteza de racire. Indiferent de dimensiune, privit la microscop, un cristal va avea exact aceeasi structura interna.

In clasificare cristalelor, un rol crucial il reprezinta structura cristalina, ceea ce inseamana ca, desi unele cristale au diferite forme si culori, structura sa cristalina este definitorie si nu continutul de minerale sau mineralele care intra in compozitia lor. De precizat si faptul ca structura interna a unui cristal nu este reflectata de forma exterioara a acestuia. Fascinant, nu-i asa?

Cum ne ajuta cristalele …

Folosirea corecta a cristalelor ofera mai multa energie, vindecare si protectie. In saptamanile urmatoare, te vom ajuta sa alegi cel mai potrivit cristal pentru tine. Purtat pe un lantisor, inel, bratara sau simplu, intr-o pungulita, tu decizi.

Fiecare tip de cristal are o vibratie caracteristica si poate amplifica un anumit tip de energie. Cristalele inmagazineaza, amplifica si transmit informatia primita. Atentie, deci la tipul de energie pe care il oferi unui cristal. Atentie deci la ce semeni, pentru ca vei primi ceea ce dai, dar amplificat.

Varietatea cristalelor este cel putin la fel de impresionanta ca si frumusetea lor. Pentru ca in viitor va voi povesti despre fiecare cristal in parte, acum te invit doar sa privesti cateva dintre acestea.

Cred ca folosirea cristalelor nu are limite!

  • Vindecarea si chakrele — Cand vrei sa ai mai multa energie pe o anumita chakra poti folosi un cristal de aceeasi culoare cu cea a chakrei respective. De exemplu, pentru chakra gatului, poti purta un colier sau un cristal de tanzanit.  Atentie, culoarea cristalului trebuie sa fie cea caracteristica acestuia, nu una artificiala, injectata.
  • Feng-shui — Cristalele sunt folosite de specialistii in feng shui pentru a imbunatati calitatea unui spatiu, indiferent daca este casa in care locuiesti sau lucrezi (birou);
  • Energia casei — De asemenea, cristalele pot remedia sau ajusta energia dintr-o casa.

Stiai ca exista un cristal in fiecare radio? El amplifica undele sonore. Cristalele din interiorul televizorului amplifica undele de lumina. Cand tii un cristal in mana, undele gandurilor tale sun amplificate. Te-am pus pe ganduri, nu-i asa?

In loc de concluzie, sper ca aceste prime informatii despre lumea miraculoasa a cristalelor ti-au fost de folos. Saptamana viitoare vom vorbi despre Cristale si zodii.

Cristale – descopera energia vindecatoare …

Daca acest prim articol ti-a trezit curiozitatea cu privire la lumea minunatelor cristale si energia lor vindecatoare, iti recomandam sa citesti:

Articolul următorCum sa ai grija de cristalul tau
With a successful long-standing marketing career, Ema’s desire for personal transformation and interest for the untouchable world has been with her for all her life. She hopes her articles revealing the fascinating and healing power of the crystals will encourage people on their path to self-discovery and hopefully answer to some of the questions that come along once they’ve chosen such a journey.