Lecția Chakrei 6 –  Caută doar adevărul!     

0

Seria de articole “Feminitatea și lecțiile chakrelor” semnate de Oana Silvia Filip a ajuns la chakra 6. Aceasta ne aduce un pic mai multă claritate și înțelegere asupra legăturii profunde dintre chakre și manifestarea energiei feminineCunoscută și sub numele de chakra Al Treilea Ochi sau Aagya, chakra 6 guvernează totalitatea proceselor de conștientizare, gândirea, vederea interioară, viziunile, visele, cunoașterea spirituală. Iată de ce, dacă lecția chakrei 5 ne vorbea despre voia și voița noastră, chakra 6 ne trimite la căutarea adevărului. Ne îndeamnă să ne întoarcem la Femeia Interioară care știe, la înțelepciunea ei ancestrală. 

* * * * *

Lecția Chakrei 6 –  Caută doar adevărul!         

  • Verb – Eu văd
  • Putere – Înțelepciune
  • Umbra – Iluzii, să definești adevărul într-un mod care să-ți servească
  • Vederea

Adevărata viață - D'ambraFizicianul John Wheeler spunea că actul observării univerului face ca universul să arate așa cum îl știm. Cu alte cuvinte, realitatea capătă sens / formă atunci când o privim. Altfel ea se găsește într-un fel de stare de potențialitate energetică pregătită să răspundă intenției noastre de a vedea un anumit lucru. Într-o lume a formelor, vederea cu ajutorul celor doi ochi este unul dintre cele mai folosite simțuri și, de loc întâmplător, pe ea ne bazăm cel mai mult. Vederea ne validează realitatea în sensul că tot ceea ce este vizibil ochiului uman este real. În acest context te întreb, cât de reală este Femeia Interioară?

Vederea, cu ajutorul celor doi ochi, este o expresie a dualității vieții noastre. Mesajele lumii exterioare, recepționate, decodificate și transformate ulterior în imagini, sunt catalogate de mintea noastră egotică, mititică, în șabloane corespunzătoare binelui și răului sau frumosului și urâtului. Ca de obicei, ceea ce are impact asupra noastră ne poziționează ori într-o extremă ori într-alta. Mijlocul, sau starea de echilibru este rar atinsă și de multe ori este înlocuită cu lipsa de interes.

Una dintre lecțiile pe care Femeia Interioară ți le dezvăluie este să vezi realitatea dintr-o altă perspectivă și în același timp să-ți arate lumea lucrurilor nevăzute care se găsesc dincolo de formă și dualitate.

Să privești lumea fără să o judeci, deschizându-te complet momentului prezent cu inocență, curiozitate și bucurie, este arta contemplării. Femeia Interioară contemplă realitatea care este o reflectare a sa. Ea se vede în tot și totul se vede în ea. În înțelepciunea sa, ea îți va ghida pașii spre a descoperi lumea nevăzută, infinit mai vastă, a universului tău interior. Ea îți va spune că tot ceea ce există în exteriorul tău există în tine, așa că singurul loc spre care trebuie să privești ești tu. Adevărata ta lume este în tine!

Lumea interioară

Ochiul Sufletului - chakra 6Pentru a putea vedea această nouă și totuși veche lume, ai nevoie de a-ți dezvolta abilitatea de a vedea cu alți ochi, cel de Al Treilea Ochi sau Ochiul Sufletului. Acești ochi au particularitatea de a fi unul singur, lipsiți de duplicat. Din acest motiv, atunci când acești ochi sunt deschiși, ei văd imaginea ansamblului sau, altfel spus, văd relația polarității și mai puțin aspectele ei opuse. Ei văd întregul.

Observăm astfel legăturile subtile care ne leagă pe noi toți, individualități și întreg în același timp. Vedem astfel frumusețea și multi-dimensionalitatea spiritului, aspectele subtile ale creației și armonia în care toate funcționează. Și, tot prin ei ne vedem propriile blocaje precum încâlcelile energetice care împiedică curgerea firească a energiei și informației. E greu să vezi și mai apoi să accepți că, dacă există ceva strâmb în lumea ta, acest lucru ești tu. 

Aceasta lume invizibilă este lumea Femeii Interioare. Cu iubire, blândețe și înțelepciune, ea îți va întinde mâna spre a-ți oferi sprijin și îndrumare. Aceasta este lumea Femeii Interioare și a ta, atunci când începi să îți accepți adevărata identitate, imagine de sine.

A vedea dincolo de formă este o abilitate care se învață pas cu pas iar calea este calea meditației. Când ochii fizici sunt închiși și mintea tace, ochii care privesc spre întreg se deschid și Femeia Interioară începe să-ți releve Adevărul Divin.

Iluziile și minciuna

Minciuna - Eric HofferTrăim într-o lume plină de iluzii în care o să constați la un moment dat că nimic nu este ceea ce pare.

Iluzia vieții noastre se naște din faptul că ne identificăm cu rolul pe care îl jucăm. Cine ești tu – cea care visează sau cea care joacă în vis, ești visătoarea sau cea visată?. Dacă ai parcurs lecțiile Femeii Interioare de până acum, o să spui că ești și una și alta. Ceea ce face diferența este nivelul de conștiință și conștiența a ceea ce ești. Când nu uiți că ești și cea care visează, atunci reușești să te detașezi de experiența în sine și îți câștigi bucuria detașării de rezultat.   

Iluzia și minciuna de multe ori se țin de mână. Iluzia separarării este o minciună, dacă o privești din perspectiva Femeii Interioare care este și trăiește Totul. Mintea noastră ne vrea fericite, bucuroase, câștigătoare în confruntările vieții, așa că ne oferă mereu pe tavă o multitudine de motive. Ceea ce nu ne arată, pentru a ne proteja, vezi Doamne, sunt durerile, mâniile, revoltele ascunse care mocnesc în noi. Fericirea și bucuria rămân o iluzie a minții, o minciună, până când fiecare celulă a corpului tău ajunge să râdă.   

Frumos este că ochii care văd iluzia realității sunt cei care nu știu să mintă. Se spune că, dacă vrei să afli adevărul despre un om, să te uiți în ochii lui. Ochii, ca expresie a sufletului, sunt cei care vorbesc altora despre adevărata noastră stare. Jucăm de multe ori rolul femeii fericite, sigură pe sine, lipsită de probleme, încercând să creem iluzia de împlinire. Însă, pentru privitorul atent, ochii noștri reflectă tristețe, umilire, lipsă de respect și iubire de sine, îndoială și frica de a fi autentice.

Poți să continui să trăiești în iluzie, să te minți frumos sau să poți să fii mințită frumos. Poți să refuzi să vezi o viață întreagă. Te întreb însă, ești sigură că acesta este viața pe care îți dorești să o trăiești? Este aceasta este voia sufletului tău?

Adevărul

Totul este adevărat și totul este fals. Totul depinde de unde privești. A găsi adevărul este de fapt irelevant în acest joc al vieții materiale. Importantă este decizia de a-l căuta și drumul pe care îl parcurgi în descoperirea lui. Experiența trăirii lui este cea care te Îndumnezeiește, nu adevărul în sine. Probabil că, dacă ni l-ar spune Dumnezeu nu l-am crede, așa cum nu credem în atât de multe lucruri care ies din sfera minții egotice.

Această catalogare există în fiecare dintre noi. Ea se naște din frica propriei existențe trăită în separarea de spirit și Creator. Frica naște îndoiala și nevoia de judecată pentru a ști în care extremă ne poziționăm. Este alb sau negru, este adevărat sau fals? Decizia se ia funcție de cine suntem astăzi. Iar, cine suntem astăzi este cumulul tuturor informațiilor și experiențelor trăite, conștiente și inconștiente. Dar, fiecare zi este un nou început, care aduce cu sine noi experiențe, noi înțelegeri care ne vor schimba, uneori insesizabil, dar o vor face. Dacă mâine tu ești alta, și adevărul tău este posibil să fie altul, nu-i așa? Și, dacă până și propriul tău adevăr se schimbă, când minți și când spui adevărul?

Ne permitem să-i judecăm pe alții pentru că avem aroganța de a crede că noi deținem adevărul, că noi știm cum este mai bine. Crescute într-o lume competitivă, a fi mai bună decât altele înseamnă că eu știu mai multe și deci, adevărul este în mâna mea. În același timp, adevărul lor este un fals, este o minciună. De aici, ajungem în poziții divergente din care putem ieși doar prin luptă, când cineva câștigă (are dreptate) și cine pierde (a greșit).

Calea adevărului

Dostoievski - minciunaTe îndemn, atunci când începi să-i judeci și să-i condamni pe alții, să-ți aduci aminte de adevărul comuniunii – suntem intrinsec conectate cu tot și cu toți. Ne reflectăm unii în alții pentru a ne ajuta și susține reciproc. Suntem spirite egale în drepturi venite să experimenteze acest plan material. Ei, cei mulți, sunt un alt tu și atunci cu ce drept judeci și pe cine?   

Căutarea adevărului și orgoliul Ego-ului au condus la apariția artei manipulării informației. Folosim adevărul după bunul nostru plac și spre a ne servi intereselor personale. Adevărul înfășurat în frânturi de informații și perspective personale este echivalentul minciunii.     

Calea adevărului presupune a te îndoi de tot și a lăsa loc pentru tot. Ea este calea smereniei pentru că în fiecare clipă știi că știi foarte puțin și accepți că nimeni nu deține adevărul absolut, însă cu toții deținem frânturi de adevăr. Adevărat și Fals coexistă în noi și între noi.

Adevărul este o chestie de perspectivă intrinsec legată de ochii privitorului. Poate că ne-ar fi mai de folos să acceptăm ideea că până la Adevărul Divin există o multitudine de adevăruri mai mici, precum și multiple paliere de experimentat. Pe spirala vieții, fiecare are dreptul de a privi lumea și experințele trăite prin propria sa gaură de cheie, iar acesta nu înseamnă că ceea ce privim și interpretăm este invalid, dacă nu seamănă cu a altuia. Toate aceste imagini și percepții creează într-un final Întregul.   

Înțelepciunea 

Înțelepciunea se dobândește cu vârsta pentru multe dintre noi. Propriile experiențe prin care ne-am testat pe noi și informațiile acumulate ne ajută să punem pietre la temelia adevărului despre cine suntem.

Înțelepciunea se capătă pe măsură ce reușesti să devii o femeie unită și trezită. Atât timp cât încă dormi legănată și învăluită de iluzia vieții materiale, înțelepciunea îți va lipsi. Întelepciunea este un atribut al aspectelor tale superioare (sine superior, monada) și doar atunci când ajungi să îți manifesti interesul pentru propria ta ființă vei capta atenția lor. Până atunci ești „fiica ploii” iar aspectele tale superioare îți văd de treaba lor în planurile lor existențiale. Ai putea să zici că nu e corect, că după ce ai fost abandonată în această lume încorsetată de forme, ai merita puțin ajutor. Și dacă cumva gândești așa, îți aduc aminte că una din regulile fundamentale ale acestei lumi este cea a Liberului Arbitru, a Libertății de a Alege Conștient. Ai dreptul de a alege când vrei să privești imaginea din oglindă și să spui „Eu sunt mai mult de atât”, ai dreptul de a alege când te vei întreba ”Cine sunt eu?” și când să pornești pe drumul de întoarcere acasă pentru a te reuni cu spiritul care ești.

Acest imbold al tău, această dorință de a te redescoperi pe tine, este cea care va zgândări atenția spiritului. Femeia Interioară, aspectul feminin al spiritului tău, va ști că a sosit vremea de a te călăuzi prin prin acest joc de-a vațea-ascunsele, plin de iluzii și frânturi de adevăr. Ea îți va arăta că pentru a deveni înțeleaptă ai nevoie să reușești să depășești provocările minții și emoțiilor. În momentele de armonie interioară, când mintea, sinele și sufletul îți sunt UNA, când  polaritatea și separarea se disipă, picături de înțelepciune vor coboră spre tine pentru a te îmbogăți.        

Întoarcerea la Femeia Interioară …

Totul se întâmplă cu un scop precis, nimic nu este lăsat la voia întâmplării căci miza jocului este unică și aceiași pentru noi toate – noi cele care nu știm să devenim Cea Care Știe.  Încet, încet, imaginea Femeii Interioare prinde contur. Trăim cu ea, respirăm cu ea, ne transformăm imaginea de sine în imaginea ei. Măreția ei este măreția noastră, puterea ei este puterea noastră, înțelepciunea ei este și a noastră.

Caută doar Adevărul pentru că adevărul de va elibera. Cautând adevărul ai ajuns să dai vălurile iluzorii la o parte, să te știi. Tu și Femeia Interioară sunteți una și vei continua jocul materialității fiind de acesta dată Femeia Care Știe! Acum te vei întâlni cu provocarea de a vedeni propriul tău Maestru în desăvârșirea rolurilor pe care de bună voie accepți să le joci.     

Feminitatea și lecțiile chakrelor

Pentru acei cititori sau cititoare care acum descoperă seria de articole “Feminitatea și lecțiile chakrelor” semnate de Oana Silvia Filip, îi îndemnăm să citească:

Articolul precedentRugăciune la vreme de necaz şi de întristare
Articolul următorRegatul Unicornilor – aprilie cu bucurie
“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.