Lecția Chakrei 7 – Onorează-ți Divinul Feminin!

Femeia Interioară nu are atașamente și prin urmare este lipsită de percepția pierderii. Pentru ea toate sunt așa cum trebuie să fie acum și aici.

0

Iată că seria de articole “Feminitatea și lecțiile chakrelor” semnate de Oana Silvia Filip a ajuns și la chakra 7. La nivelul acestei chakre, Cunoscută și sub denumirile de chakra Coroană sau Sahasrara, este punctul de început și de sfârșit al descoperirii de sine și al lecțiilor despre feminitate. De această dată vom descoperi cum diversele tipuri de atașamente ne împiedică să manifestăm adevărata Femeie Interioară. 

Chakra 7 este simbolizată de lotusul cu o mie de petale. Chakra Coroană este considerată ca fiind chakra conștinței pure și reprezintă legătura cu Divinitatea, Sursa Universală de Energie și Conștiința Colectivă.

Lecția Chakrei 7 – Onorează-ți Divinul Feminin!

  • Verb – Eu Cunosc
  • Puterea – Divinul Interior
  • Umbra –  Atașamente, nevoia de a ști de ce lucrurile se întamplă așa cum se întâmplă     

La nivelul chakrei 7 este punctul de început și de sfârșit al descoperirii de sine și al lecțiilor despre feminitate. Este primul și ultimul răspuns la întrebarea: Cine sunt eu?

În drumul nostru, începem prin a simți nevoia de a înțelege mai mult despre cine suntem ca femei și încheiem cu credința că în sfârșit am aflat. Gândul nostru este cel care crează. El este cel care generează oportunitatea descoperirii de sine și tot el este cel care ne susține în acest proces. El este cel care se îndreaptă spre lumea materială căutând sensuri și înțelesuri prin propria noastră manifestare.

Gândul înțeles și manifestat devine o certitudine.

Începutul și sfârșitul. Gândul și descoperirea de sine.

descoperirea de sineFără acest gând legat de dorința descoperirii și înțelegerii de sine procesul nostru evolutiv nu poate porni. Este nevoie de această alegere, decizie personală pentru ca lumea ta interioară să îți devină accesibilă. În absența lui rămâi prinsă în lumea iluzorie a formei și credinței că tu te rezumi la imaginea reflectată în oglindă. Captivă într-o lume a himerelor, a atașamentelor, a adevărurilor neexprimate, plină de reguli construite și impuse de alții, continui să faci ce au făcut și predecesoarele tale. Te amăgești cu bucuria lucrurilor exterioare refuzând să crezi că ai putea să fii altceva.  Așa ai fost crescută și ai toate premizele să-ți crești copiii conform acelorași tipare. Cum spuneam într-un articol mai vechi, suntem ceșcuțe sparte într-o lume de ceșcuțe sparte.

Dar dacă ai curajul de a căuta reîntregirea, de a te coborî în abisurile ființei tale, a te dizolva și reconstrui de mii de ori, te vei întoarce îmbogățită și împlinită la gândul dintâi.

Este poate cea mai fascinantă călătorie pe care o poți face în acestă viață. O călătorie în care, eroină principală fiind, ai menirea de a-ți înfrunta demonii, distruge obstacole, reconstrui structuri, elibera de atașamente, pentru a crea o nouă imagine de sine.

Tu ești tot ceea ce nu ai îndrăznit să visezi vreodată, ești miracolul vieții și viața însăși care palpită în mâinile tale. Tu ești una din multiple fațete ale Marii Zeițe Mame, ale lui La Que Sabe – Cea Care Știe.

Până la urmă gândul despre ceea ce ești va fi foarte scurt: Eu sunt ceea ce sunt. Eu sunt! 

Femeia Interioară

Marea majoritate dintre noi avem răspunsuri foarte “materiale” la întrebarea Cine sunt eu? De obicei spunem: “Eu sunt femeie și mă cheamă …./ Eu am vârsta de … / Eu am mașină, soț, copil/ Eu am un job la …, etc.”

La nivelul minții egotice toate aceste răspunsuri sunt valide. La nivel sufletesc, răspunsuri ca cele de mai sus sunt complet nesatisfăcătoare. Intuitiv știm că lipsește ceva din aceste răspunsuri, că mai este ceva ce există, deși nu îl putem numi încă. Acest știu sufletesc este susținut de o credință interioară greu de explicat. Pentru a ne putea redescoperi feminitatea și s-o trezim la viață pe Femeia Interioară, avem nevoie să acceptăm că suntem mai mult decât credeam despre noi la nivel mental.

Suntem mai mult decât trup … și ce înseamnă acest mai mult?

Da, suntem mai mult decât trup, mai mult decât părerea altora despre noi, mai mult decât rolurile pe care le jucăm frecvent (mamă, soție, prietenă, etc). Prima provocare este deci să acceptăm că suntem mai mult, să vrem să ne cunoaștem, să aflăm cu adevărat cine suntem noi. Există un moment în care această nevoie de descoperire de sine apare în viața noastră. Marii înțelepți spun că acesta este momentul în care suntem pregătite, cu alte cuvinte, momentul în care mental și sufletesc, nevoia de mai mult s-a concretizat. De asemenea, este momentul în care avem deschiderea necesară pentru ca adevăruri mai profunde să poată fi acceptate, înțelese, integrate. 

Ce înseamnă acest mai mult?

Tot marii înțelepți ne spun să suntem spirite venite să trăim o experiență materială. Suntem bucățele de Divin, un amestec de energii masculine și feminine, parte a întregii creații, având abilitatea de a crea ceea ce ne dorim, la fel cum avem abilitatea de a fi conștienti de propria noastră joacă în manifestare.

Poți să accepți aceste lucruri despre tine? Îți permiți să îți schimbi percepția de sine de la femeia plapândă, neputincioasă și necunoscătoare la Femeia Interioară?   

Femeia Interioră – Divinul Feminin – Țesătoarele lumii

Femeia Interioară este o parte din Marele Divin Feminin, cu alte cuvinte parte a Marii Zeițe Mame, a lui La Que Sabe, cum am numit-o eu, a Celei Care Știe cum se fac lucrurile. La fel ca Ea, noi știm cum…, cum să transformăm un gând, o intenție într-o formă. Și noi știm să dăm viață la fel cum știm să distrugem, stăpânind armoniosul dans la haosului și ordinii. Suntem Mamele și Țesătorelese lumii, căci în pântecul nostru ancestral se nasc toate și în mâinile noastre se creează forma. 

Femeia Interioară reprezintă maximul de potențial pe care ca femeie poți să-l manifești în această viață.

A-ți onora Divinul Feminin din tine, pe Femeia ta Interioară, presupune a-l accepta, a-l recunoaște și a te înclina cu respect în fața măreției sale. Presupune a vă uita ochi în ochi și a-i permite acelei părți necunoscute, misterioase dar fascinante să fie tu. Presupune să devii conștientă că îți asumi responsabilitatea descoperirii prin experiență a ceea ce astăzi, doar presupui/ speri/ crezi că ești.

Un nou joc

iubirea fără atașamenteDin păcate nu cunoști ceea ce urmează, nu cunoști drumul și sufletește simți și ști că singura soluție este aceea de a te aventura în necunoscut. Pleci la drum cu acel “mai mult”, cu imaginea încă nedefinită a Femeii care ești, a femeii autentice, liberă de prejudecăți sociale, de constrângerile unei moralități îndoilenice. Alegi să te însoțești cu Divinitatea! 

Ego-ul tău care l-a început a fost măgulit de a primi această nouă imagine de sine, o să cârârie, o să mârâie, căci nu se așteptă la așa ceva. Regulile jocului sunt altele decât cele pe care le știa. Dintr-o dată pare să fi pierdut cumva hățurile existenței tale, pentru că tu începi să nu mai ai “ochi de văzut și urechi de auzit” pentru el.

Ego, îndolieli și atașamente

Atașamente legate de imaginea ta veche, de ceilați și modul în care ți-ai privit viața până acum, vor fi arsenalul său de luptă. Pentru moment argumentele lui vor fi mai multe și mai puternice decât ale tale, ceea ce te va face să te îndoiești de decizia luată. Probabil o să te abați de la drum uneori, o să îți manifești îndoiala față de existența, puterea, înțelepciunea Femeii Interioare. O să vrei să renunți, o să te înfurii pe propriile îndoieli și neputințe. Lasă-le să fie și ai încredere în proces și înțelepciunea Celei Care Știe

Onorează-ți Femeia Interioară! Ai încredere în măiestria ei de a te conduce în această incursiune în străfundurile lumii tale interioare. Ea te va învăța să trăiești în prezent căci toate se întampla acum. Acum puteți fi UNA, acum primești îndrumările ei și tot acum îi permiți să se manifeste pentru a crea o nouă realitate pentru tine. Uită trecutul și uită de imaginea unui viitor zămislit de mintea ta cea mică. Lasă poveștile Ego-ului și ascultă-ți doar vocea sufletului. 

Atașamente

Atașamentele sunt ancorele noastre în materialitate. Suntem atașate de lucruri, obiecte, oameni, emoții. Toate fac parte din noi și prin ele se scriu și se rescriu poveștile noastre de viață.

Atașamentele vorbesc despre noi, despre cine suntem. Ele participă la formarea scheletului nostru egotic, a imaginii de sine. Tocmai din acest motiv ne este greu să ne despărțim de ele și fiecare renunțare este percepută ca o pierdere a unei părți din noi.

Femeia Interioară nu are atașamente și prin urmare este lipsită de percepția pierderii. Pentru ea toate sunt așa cum trebuie să fie acum și aici. Lucruri, oameni, experiențe vin și pleacă din viața ei. Deoarece nu se identifică cu ele nu suferă de durerea despărțirii. Pentru noi, detașarea ei pare ciudată și credem că dacă manifestă această incapacitate de a simți durerea și suferința nu este vie. Dar ea este Cea care Știe, Cea care Crează, toate sunt creațiile ei așa că ea este în toate și în nimic.

AtașamenteCu ajutorul ei, al Femeii Interioare, vom înțelege că orice formă de atașament este o expesie a atașamentului de lumea materială. Atât timp cât este singura lume pe care o percepem, a nu fi în lume însemnă a muri. Cu cât avem mai multe legături cu lumea, cu cât suntem mai bine și mai strâns ancorate în ea, cu atât suntem mai vii. Cum noi suntem în esență imateriali, o bucățică de conștiință divină, suntem în lume dat nu aparținem ei. Acasă pentru noi este într-un alt loc dincolo de timp și spațiu.

Despărțirea de Ego

Una dintre cele mai provocatoare despărțiri este cea legată de propriul nostru Ego. Este în același timp și ultima despărțire înainte de a te reuni cu Femeia Interioară, cu divinitatea din tine. Momentul iluminării este momentul în care conștiința ta transcede tot ceea ce însemnă Ego. Este momentul în care conștiința divină este conștiința ta iar tot ceea ce spui, faci, transmiți este o reflectare a acestui nivel de conștiință.        

Marele maestru Thich Nhat Hanh spunea că Dumnezeu este la un pas distanță de noi. Femeia Interioară este mereu la un pas depărtare. Cât de mic sau cât de mare este acest pas depinde de fiecare dintre noi. Oricum lecțiile ei, care sunt lecțiile manifestării și în același timp, lecțiile eliberării din materialitate, sunt ceea ce avem nevoie pentru a străbate acest unic pas. 

Un nou început

crearea fără atașamenteJocul creației este fără de sfârșit și la fel sunt și lecțiile chakrelor. Fiecare dintre chakre este un micro-univers structurat pe paliere vibraționale. Așadar, odată parcursă o primă cale a chakrelor și reîntoarsă la punctul de pornire, având de această dată conștiența că ești Femeia Interioară, te vei aventura într-un nou joc, la un alt nivel.

Eliberată de atașamente, experiențele vor fi mult mai elevate de acestă dată, mult mai subtile și mai profunde. Descoperirea de sine continuă pe paliere care îți erau complet inaccesibile până acum.

Vei descoperi că planul material, al Planetei Pământ este doar unul dintre locurile tale de joacă. Vei descoperi lumea corpurilor subtile, a conceptelor, locuri în care lucrurile funcționează altfel decât ai fost obișnuită.

Vei învăța armonia și paradoxurile exprimate prin precum sus așa și jos. Vei înțelege că adevărata provocare a evoluție tale este aceea de a putea să-ți manifești frumusețea, măreția și înțelepciunea de sus aici, jos, pe pământ.

Vei înțelege la un moment dat că tu, Cea Care Știe, ai ales să fii acum și aici, în această viață pentru a ajuta la crearea unei noi lumi. Tu, Cea Care Știe, ai menirea de a te trezi și astfel să împărtășesti înțelepciunea și darurile tale lumii. Aceasta este adevărata și unica ta misiune. 

Onorează-ți Divinul Feminin prin tot ceea ce faci și în fiecare moment al vieții tale pământene. 

Drum bun, Binecuvântată Doamnă!

Articolul precedentAfrodita – idealul tău de frumusețe
Articolul următorSfânta Aurelia — Trăiește-te pe tine!
“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.