Arta divinatiei cu dragoni

0

In primul rand, ce inseamna divinatie? Divinatia vine din verbul divinare: a ghici, prevesti, prezice, proroci. Mai exista insa un sens, cel de „intelegere”. Daca ghicitul si prevestirea nu au in mod traditional conotatii neaparat pozitive, celelalte doua, a prezice si a proroci, implica un har divin, o coborare a duhului sfant. Are totusi o radacina „divina”. Practic ghicesti voia lui Dumnezeu (divina). Divinatia este ghicirea (si intelegerea) lucrurilor ascunse, este un act de invocare a adevarului ascuns.

A afla sau nu viitorul

Multa lume traieste cu impresia ca divinatia implica aflarea viitorului. Cei care apeleaza la divinatie pentru aflarea viitorului au din start un demers gresit. Pentru ca chiar si voia lui Dumnezeu se poate schimba.

Daca vrei sa intelegi insa unde te afli si care pasi si actiuni anume te-au adus in acest punct, si mai ales ce posibilitati ai de a te schimba, sau intre ce cai ai de ales, atunci demersul tau este unul corect. Aflarea viitorului incurca liniile de destin, pentru ca elimina multe din cele posibile. Este mult mai util si nepretuit sa constientizezi in mod corect pozitia ta din prezent si sa observi perspectiva obiectiva asupra trecutului.

Folosirea sau nu a cartilor de Tarot

Tarotul lucreaza cu arhetipurile acestei lumi. Sunt energii extrem de puternice pentru ca egregorii care stau la baza lor au avut sursa de hrana energetica si informativa multi utilizatori, multe secole, daca nu milenii de-a randul. Traditional vorbind, tarotul este dedicat citirii viitorului, astfel ca tot traditional el deschide dimensiunile de jos, unde cea mai corecta informatie despre viitorul apropriat isi are pretul ei. Cu cat mai precis iti este prezentat viitorul, cu atat mai mari sunt demonii ce trebuie stapaniti de cel care extrage cartile si de cel caruia i se citeste viitorul. Citirea viitorului iti inchide celelalte cai.

De ce arta divinatiei cu dragoni si nu stiinta?

Arta divinatiei cu dragoni
Ilustratie: Dragon @ Val Young

Ar putea la fel de bine sa fie o stiinta… Daca rezultatele ar fi repetabile, si la fel de usor demonstrabile precum ale unei teoreme. si desi viata in general poate fi redusa la niste concepte de baza, repetabile (astfel aparand cartile  de tarot care sunt de fapt niste arhetipuri umane), fiecare extragere este diferita cu interpretari diferite, de unde multitudinea de sisteme de tarot si etalari si lipsa de precizie privind instructiunile de interpretare.

Aici intervine arta – pentru ca oricat de mult ai explica o carte, oricat de organizat si cuprinzator ar fi sistemul de etalare, ceea ce conteaza cu adevarat sunt trei elemente: intentia, profunzimea conectarii si capacitatea de interpretare, care tine de cat de bine cunosti universul pe care il interoghezi.

Intentia

Daca intentia iti este de a clarifica o problema, de a-i scoate la iveala toate aspectele ei, va trebui sa iti faci protectie, caci portile se deschid in toate directiile si unele te pot pune la pamant. Aprinderea unei lumanari pentru ingerul pazitor ajuta; la fel a unui betisor parfumat, salvie sau tamaie, ungerea cu mir, purtarea unui talisman de protectie, sau invocarea spiritului totemic.

si mai este intentia: Ce am eu nevoie sa stiu acum? Cu ce tip de energie ma angajez sa lucrez azi si aici? Cu ce aspect al meu ma confrunt azi? Ce vreau sa invat nou despre mine si univers? Reprezinta o declaratie in fata Universului ca esti pregatit sa pasesti pe o cale. Astfel ca protectia devine inutila, saltul in necunoscut fiind inceputul unei aventuri in care tu esti eroul principal si in urma careia te vei ajunge sa te cunosti mai bine.

Profunzimea conectarii

Artistul este cel care iti deschide poarta catre alte universuri. Cu cat nivelul de detalii este mai mare, cu atat lumea care ti-o prezinta e mai atragatoare si-ti trezeste dorinta sa o descoperi. Conteaza nivelul de acces si viziunea artistului, dar si deschiderea subiectului. Sunt artisti care au acces la creatorul creatorilor, dar e mai important ca ei sa deschida mai ales celula care inscrie ADN-ul sinelui tau si al sufletului. Constructia lor iti va linisti sinele si-ti va face sufletul sa danseze.

Interpretarea

Cartea extrasa este doar o poarta: in fata ei se asterne un drum pe o harta. Harta nu e drumul. Fiecare om are un labirint pe post de harta, a carui cheie o detine chiar el. Talentul celui care interpreteaza este sa gaseasca si sa identifice acea cheie. Cheia poate fi un simbol, o culoare, un numar, etc. Odata gasit capatul firului Ariadnei, calea de strabatere a labirintului este usoara, atentie doar la Minotaur (incercarea aferenta – testul de trecut).

Multe tipuri de carti…

Exista foarte multe tipuri de tarot pe care nu o sa le enumar aici, nu asta e scopul. Exista multe seturi, care au la baza tot tarotul (si mare atentie la ele). Exista de asemenea si carti de divinatie cu spirite ale naturii, cu animale de putere, cu ingeri, cu numere, cu culori, cu figuri geometrice si mai exista alte metode de divinatie: cu rune, frunze de ceai, zat de cafea, I-ching (hexagrame), datul in bobi, carti obisnuite, etc.

Eu o sa aduc in discutie cele 3 tipuri ce sunt relevante aici: cele cu ingeri, cu animale de putere si cu dragoni!

Cartile cu ingeri

Se spune ca „atunci cand tu vorbesti cu Dumnezeu, se numeste rugaciune, cand Dumnezeu vorbeste cu tine se numeste schizofrenie.” Ingerii sunt mesagerii lui Dumnezeu, intermediarii principali: doar ca aria lor de acoperire e oarecum limitata: de ce, cum, cat si in ce conditii ceea ce ceri ti-ar afecta liberul tau arbitru. Dezvaluirea viitorului ti-ar ingradi liberul arbitru, caci nu ai mai vedea alte cai din care sa alegi. Plus ca mesajele lor sunt eminamente pozitive. Nu ca nu mi-as fi luat cate o sapuneala sanatoasa si de la ei –  deh, unii au un talent sa-i calce pe bataturi pana si pe ingeri.

Animalele de putere

Aici deja trecem la practic. O sa va prezint un punct de vedere neortodox: lumea e o jungla, iar noi, oamenii, suntem de fapt niste animale in curs de educare. Cum descoperi animalul(ele) ascuns(e) din tine? Poate ca esti o vulpe vicleana; ori o bufnita inteleapta si nocturna, sau un urs impunator interesat doar de mierea vietii; ori poate un lup fioros ce-si protejeaza haita? Triburile americane trimiteau copiii la intrarea in adolescenta in padure sa-si intalneasca animalul totemic, sa-l studieze si sa invete. Animalul si modul in care acestia interactionau cu el, le stabilea viitorul lor nume cu care se prezentau in fata tribului. Noi nu mai facem asta si ne-ar fi si greu. si astfel apare problema modului in care ne putem identifica puterea interioara, cum devenim perfect constienti de ea si de toate aspectele ei pozitive si negative, si unde, cand si cum sa o folosim.

Dragonii

Sunt tot din lumea arhetipurilor. Dragonii sunt elementali: foc, apa, pamant, aer, metal, eter, plasma. Pot fi perceputi sau nu cu aripi – interesant este ca dragonul cosmic de exemplu nu are-seamana cu un sarpe. Ca si arhetipuri de putere au urmat calea adancirii in detalii, revenind apoi la dimensiunea de concept. Doar ca dragonii sunt arhetipuri universale, nu doar ale pamantului. Iar daca ingerii te ajuta neconditionat in lumina, iar cu animalele de putere trebuie sa te identifici, dragonii reprezinta urmatorul nivel de testare, ei sunt cei carora trebuie sa le castigi ajutorul si respectul. Ei te vor supune testelor, adora sa te incurce. Unii dragoni sunt ingeri care n-au respectat regulile, care au vrut sa invete lucruri noi, sa acumuleze cunoastere si putere proprie. Altii s-au nascut direct dragoni, pentru ca setea de autocunoastere a Universului este si setea lor.

Articolul precedentArta contemplarii dragonilor
Articolul următorSi niciodata nu i-am spus „te iubesc”!
Floriana Ungureanu is a searcher of mysteries and obvious things, of all that can be seen and of all that hides in plain sight. And yet, beauty and ugliness fascinate her. Her words of honey and bitter make her talent despite of the fact that in college people used to name her "Olt computer virus". The rest is history .. of the crazy love art.