La Que Sabe – Vrăjitoarea

0

„Ești o vrăjitoare!”, mi-a spus de curând cineva. Pe moment nu mi-a venit să cred ce auzeam. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât venea din partea cuiva care este foarte creativ și intuitiv, iar în discuțiile anterioare nu a părut șocat de ceea ce îi povestisem. A ținut însă să se manifeste de față cu alții într-un mod aparent gratuit.

Știu că sunt mulți cei care nu cunosc sau nu acceptă vindecarea energetică, dar ca să mă plesnească cineva peste față cu faptul că sunt o vrăjitoare nu mi s-a mai întâmplat.

Mintea mea mititică a luat-o instantaneu razna refuzând să accepte și să înțeleagă ceea ce tocmai se întâmplase. Cuvântul vrăjitoare cu toată conotația și energia negativă ce îi fuseseră atașate mi-au pătruns în suflet. Hăul creat în interiorul ființei mele a scos la suprafață o durere adâncă și profundă. Am preferat să tac decât să dau drumul cuvintelor care îmi stăteau pe limbă, generate de durerea neașteptată și revolta minții rănite. 

Fiorii furiei neexprimate s-au transformat în dorința de a mă ridica și pleca. La Que Sabe mi-a pus mâna pe umăr și mi-a șoptit “Mai stai. Ca să poți să-ți imbrățișezi durerea paharul se bea până la fund. Așa că am stat, am mai primit o serie de „palme”  și am băut paharul până la capăt.

Acceptarea

Am mers pe jos până acasă ca să-mi limpezesc mintea. „Sunt o vrăjitoare, în ochi unora sunt o vrăjitoare” … îmi spuneam. Durerea continua să persiste scoțând la iveala gânduri și crâmpeie de imagini de mult trecute. 

Și timpul se intoarce…”, mi-a venit în minte. Pe spirala vieții ajunsesem la momentul în care să vindec rănile vrăjitoarei din mine.

Înțelegeam că pentru a fi întreagă aveam nevoie să accept acele părți mai puțin plăcute.  Știam acum că în alte vremuri alesesem să îmi folosesc cunoașterea și darurile în scopuri care acum îmi păreau mici, meschine, și mai ales rănind de multe ori oamenii din jur. Păcatele trecute ale ”vrăjitoarei rele” aveau nevoie să fie acceptate și iertate de mine cea de acum. 

Tragând aer în piept am spus: „Sunt o vrăjitoare!” Permite-am acelor bucăți să revină, acordându-le iertarea și compasiunea pe care le emana sufletul meu. „Mă iert pentru tot ce am greșit atunci, o iert pe vrăjitoarea rea care am fost  cândva!” îmi tot repetam în minte. 

„Eu sunt Cea Care Știe” mi-a spus La Que Sabe mergând alături de mine. „Eu sunt cea care am putere asupra vieții și a morții, eu sunt haosul, întunericul, înțelepciunea lui cum se face și toate acele lucruri pe care mintea mică a ego-ului nu poate să le cuprindă și atunci le reneagă. Eu creez magia vieții dând  viață pumnului de lut iar magia este un  atribut al vrăjitoarelor , nu-i așa?” m-a întrebat EA. „ Și eu sunt o vrăjitoare așa că iată suntem la fel, două vrăjitoare mergând pe stradă!” mi-a spus ea zâmbind și batându-mă bărbătește pe umăr. 

Integrarea

„Puterea ta stă în ceea ce ești!” mi-a adus aminte La Que Sabe. Povestea ceșcutei sparte mi-a revenit în minte. Am zâmbit văzând sincronicitatea dintre ceea ce tocmai scrisesem și propriile mele întâmplări. 

„Simte, Vindecă, Trăiește magia!” Acesta a fost primul îndemn a lui La Que Sabe.

Mergând pe drum conștientizam ce înseamnă să trăiești acest îndemn. În spatele cuvintelor Sale se regăsește de fapt minunatul proces al întregirii de sine. Am revăzut momentele primelor întâlniri cu aspectul arhetipal al vrăjitoarei,  momentele în care femei ce iși refuzau darurile magice au apărut în viața mea, încurajările și ajutorul pe care l-am oferit, exeprientele , informatiile care au ajuns la mine prin tot felul de căi deschise în mod subit și subtil. Înțelegeam acum cum toate cele trăite aveau ca unic  scop șlefuirea și pregătirea pentru acest moment. Partea din mine care lipsea mai avea nevoie de acceptarea mea mărturisită și completă, căci poți să primești doar totul – partea bună și partea rea la un loc.

Am recunoscut-o și îmbrățișat-o pe vrăjitoarea din mine, cu bunele și relele ei, cu toată puterea și iubirea sufletului meu.  Am primit-o să fie parte din mine și eu parte din ea și i-am soptit acele cuvinte frumoase de iubire:

Te-am iubit ieri

Te iubesc astăzi

Te iubesc și maine

Timpul se întoarce și noi suntem din nou UNA.

L-am binecuvântat pe omul care m-a făcut vrăjitoare. I-am onorat spiritul, care a acceptat să joace acest rol în viața mea, pentru a mă ajuta să fac acest important pas spre Întregire. 

Munca lui La Que Sabe

Am vrut să vă împărtășesc acest moment pentru a vă arată cum lucrează La Que Sabe.

Probabil că nu veți știi dinainte cum se desfășoară lucrurile, căci nu prea are obiceiul să vorbească mult despre ce face. Poate ca și mine vă veți trezi fața în față cu aspecte ale Femininului Divin care necesită vindecare și integrare.

La îndemnul sufletului vostru trimis cândva, La Que Sabe s-a pus pe trabă creând oportunități experiențiale în care voi și bucățile lipsă să fiți pregătite. Uitându-vă în urmă o să descoperiți firul roșu care le unește pe toate. Vine o zi în care veți fi puse din nou în fața alegerii de a fi întreagă – “Îți  accepți bucata lipsă cu bunele și relele ei?”. Dacă nu veți putea, reunirea nu poate avea loc. Atunci La Que Sabe se retrage și așteaptă următoarea intenție asumată. Deobicei acesta este „Învăț să mă iert!”. 

Permiteți-vă să simțiți, chiar dacă vă doare, permiteți-vă să vă vindecați, iertându-vă pentru greșelile trecutului, căci trecutul este trecut. Acum știți deja cum să alegeți mai bine, permiteți-vă să trăiți momentul magic al reîntregirii.

La Que Sabe mi-a mai evidențiat un aspect important, orgoliului Maestrului. Auzisem de el, dar nu îl trăisem până acum sau poate mai corect ar fi să spun, că nu l-am conștientizat. Este perfid și subtil îmbrăcând aspecte care la prima vedere pot fi privite ca multe altele decât orgoliu. Se spune că orgoliul este printre ultimele aspecte „negative” de care vom scăpa. Până la acel moment, eu cred că, dacă îl privim cum se cuvine, poate fi un instrument util pentru a ne aduce aminte să ne smerim atunci când, chiar preț de o clipă, uităm că în fața lui Dumnezeu toți suntem egali.

Arhetipul Vrăjitoarei

Binecuvântată fie ziua în care o veți întâlni, accepta și integra pe Vrăjitoarea din voi. La nivel arhetipal Vrăjitoarea este cea care deține secretele ancestrale ale existenței în dualitate. Vrăjitoarea este Femeia Salbatică  care ne permite să ne conectăm cu cele mai profunde și ancestralale aspecte ale Divinului Feminin. Cu ajutorul ei reușim să înțelegem și să transcedem paradoxurile lumii materiale, polarizate, să ne descoperim darurile de vindecare care dorm în adâncul nostru, să folosim darurile Mamei Pamânt și Tatălui Cer pentru a co-crea în armonie și iubire.

Ne place sau nu în fiecare dintre noi există o Vrăjitoare la fel cum în fiecare dintre noi există toate modelele arhetipale ale Celei Care Știe. Atunci când va  veni momentul o să apară în viața voastră să vă testeze și să vă pregătească pentru o nouă etapă de împlinire și ființare.

“Dualitatea acestei cărți îți atrage atenția asupra întrebuințării talentelor tale: vei asculta oare de aspectul puternic, crud, salbatic al vrăjitoarei sau mai degrabp de calitățile de vindecare și transformare pe care stie să le pună în practică?

Mergi dincolo de temerile și neliniștile pe care le simți câteodată față de talentele tale feminine de Vrăjitoare. Depășeste concepțiile legate de acestea. Îți imaginezi poate o vrăjitoare bătrână și uscată: în realitate ea nu are vârsta, ea este o vrăjitoare tânără, vrăjitoare femeie, vrăjitoarea de acum, de atunci, dintotdeauna. Ea este Femeia Sălbatică adevarată, cea care îți poate inventa cele o mie și una de rețete ale reconstruirii tale pentru că ea deține secretele Vieții și ale Morții.

Acest arhetip te învață că pentru a te iubi total, ca femeie, trebuie să iubești și vrăjitoarea din tine. Ai putea fi tentată să o alungi, însă ea va reveni mereu, se va agața mereu de tine, până când vei putea înțelege mesajul.

Reconciliază această dualitate a Vrăjitoarei din tine însăți pentru că ea reprezintă forță ta arhaică instinctual și indistructibilă. Ai nevoie de Vrăjitoare pentru a-ți îngriji rănile mortale cu ajutorul leacurilor care există în lume și ale căror secrete doar ea le știe.”  (Feminitudine – Monique Grande)    

Cu iubire si recunoștință de la Cea Care Sunt pentru Cea Care Ești.

Articolul precedentRugăciune către Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil
Articolul următorAcatistul Sfântului Apostol Andrei (după Arh. Ilie Cleopa)
“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.