Jurnal “All Love”: Iubirea unei portocale și secretele din cub

0

Știu că e greu să vorbești despre trăiri, despre descoperiri, și mai ales atunci când e vorba de ceva care iese din tipare, care jignește poate gândirea rațională. Ceea ce mă motivează este faptul că, oricât de sărace vor fi vorbele mele, poate cel care citește aceste rânduri, dacă va avea răbdare, o să găsească un imbold în a încerca măcar odată acest tip de experiență, All Love / SKHM. Și de ce ai trăi această experiență? Cu ce e mai deosebită decât altele? De ce te-aș convinge să o faci?

După 20 de ani de publicitate am obosit să conving clienții, colegii, șefii, așa că nu am să te conving, am să-ți dezvălui experiența mea și poate o să simți o chemare să experimentezi, să explorezi și să te convingi singur.

Nu am să-ți spun nici ceea ce spun profesorii de All Love / SKHM pentru că acest lucru îl poți găși deja. Am să povestesc de prima mea întâlnire cu această energie, așa ca pe prima iubire …

Eram acum vreo 6 – 7 ani cred, în mari căutări, în special în căutarea unui grup de meditație. Experimentasem mai multe sisteme Reiki și lucrasem individual cu această energie. Am văzut progresele, am avut viziuni în inițieri și intram des într-o stare de meditație, când lucram cu simbolurile. Experimentasem lucrul cu Îngerii și Arhanghelii după ce mi-am luat inițierea de la Rita Mureșan. A devenit un obicei, aproape a două natură, să lucrez cu aceste minunate ajutoare divine.

Gata să explorez …

Într-un fel sau altul simțeam, că încă nu sunt acolo unde îmi doresc, că este ceva ce-mi scapă. Cumva parcă încă eram undeva în afară mea. Așa că universul a răspuns imediat cererii mele și mi-a apărut în cale un seminar. Era un grup de lucru, de meditație, condus de maestrul Vlad T. Popescu. Nu mai știu exact cum se numea pe atunci.

Nu mai fusesem la Vlad, însă întotdeauna îmi atrăsese atenția pentru că avea o abordare diferită de a altor maeștrii și lucra cu destul de multe tehnici pe care nu le mai întâlnisem la alții. Era weekend și unul destul de ploios, cam cum e vremea astăzi când scriu. Erau două zile de lucru și în descriere am citit despre exerciții de respirație, meditație și All Love. Suna bine. La braț cu prietena mea, ușor fugite de acasă, ca doi bureței gata să absorbă experiențe, am plecat să explorăm.

Am ajuns la destinație. Nu cunoșteam pe nimeni, așa că am fost destul de rezervate. Spre deosebire de alte locuri oamenii păreau că se cunosc, păreau așa ca într-o familie și atmosfera era foarte plăcută. Covrigi și ceai cald.

Exerciții de respirație și o mare revelație …

Începem ziua cu exerciții de respirație cum nu am mai făcut vreodată. Parcă eram un furnal, sau un dragon care scoate foc și nu doar printr-un cap, ci prin vreo 10-15 capete câți eram acolo. La un moment dat simțeam că îmi pierd cunoștința. Am vrut să renunț, dar atât cât mai raționam, tot mi se părea penibil. Mi se uscase gura. Simțeam că sunt în deșert. Eram cât pe ce să leșin, când Vlad a zis ceva din care am înțeles vag că e gata. Doamne!

Când ne-am oprit, am simțit o bucurie. Simțeam cum valuri de energie mă inundă, parcă eram o cascadă. Și un lucru incredibil! Am simțit, cum parcă tot pieptul se golise. Cumva, nu știu cum, acum acolo era mai mult loc si mai multa lumina.

Am înțeles după aceea că aceste exerciții de respirație sunt speciale pentru rolul lor este să curețe sufletul. Și da, asta era exact ceea ce am simțit … că tot ce era pe acolo și probabil nu-mi era de folos s-a dus. O minunată pădure se născuse în acel loc. Era ca și cum în sufletul meu trăiam în mijlocul unei păduri plină de pini și ferigi imense si simteam aerul curat.

Experimentând meditația Shenu

Apoi, după o pauză în care să ne mai tragem sufletul la o țigare, că de, era prea curat … Am revenit în camera și Vlad ne-a condus într-o meditație, acum știu că era vorba de meditația Shenu, atunci era o simplă meditație. Mi-a plăcut pentru că pentru prima oară am simțit energia Mamei Pământ. Am vizualizat sufletul pământului, i-am simțit iubirea și mi-am dat seama că îmi era dor de el. Parcă l-am uitat undeva în copilărie … cred că atunci când mergeam vara prin păduri, culegeam ciuperci și construiam cu fratele meu căsuțe din vreascuri. Apoi am simțit lumina de sus foarte puternică, din nou diferită de cea din alte experiențe. Mă simțeam ca și cum mi-a pus Dumnezeu mâna pe cap. Acum știu că așa a fost!

Ceea ce a fost extraordinar atunci pentru mine și din nou era o noutatestarea de transă conștientă în care eram.  La un moment dat ne-am ridicat în picioare să ne simțim coloana de lumină. Să ne simțim corpul. Să simțim, dacă avem vreo durere. Eu venisem bine, în formă și fără dureri. Și uite, cum brusc aveam o durere ciudată în spate la rinichi și una în abdomen. Adică plec bine de acasă și uite cu ce mă pricopsesc! Glumesc, evident!

Secretele cubului

Cu ajutorul lui Vlad am intrat în acea durere, vizualizând culoarea, mirosul, forma, persoanele legate de locul “îndurerat”. Total surprinzător! În spate aveam un cub negru oribil. Avea o textura că de smoală și un gust amar. Era o gaură neagră. Am vizualizat și persoană de care era legată aceea energie. Era vorba de prima mea iubire neîmpărtășită și în care adunasem muuuuultă durere și suferință. Sub îndrumarea lui Vlad am vorbit cu persoana pe care o iubeam. Apoi am vorbit cu mine cea de atunci. Am iertat ceea ce avea nevoie de iertare, iar durerea și cubul negru au plecat.

E ciudat să descoperi în corpul tău astfel de forme, astfel de locuri în condițiile în care nu suferi de vreo boală și te consideri perfect sănătos. Însă, suflețelul are colțurile lui întunecate, acolo unde ascundem tot ceea ce nu mai vrem să ne amintim. Tot ce nu am reușit să iertăm. Tot ceea ce nu am reușit să acceptăm. Tot ceea ce nu am spus. Tot ceea ce nu am vrut să ne lăsăm să simțim.

Iubirea unei portocale

Apoi am mers mai jos la durerea din abdomen. Acolo am descoperit o altă formă. Era una de portocală, savuroasă cu un parfum minunat. Acolo era imaginea mamei. Am izbucnit în plâns. Era iubirea mea pentru mama și lipsa mea de îndrăzneala de a-i spune că o iubesc. Vlad a crezut că mama nu mai e în viață. Nu înțelegea de ce nu i-am spus până acum că o iubesc.

A fost interesant de ce am asociat eu imaginea de portocală cu cea a mamei mele. Când am intrat în această formă de portocală, așezată în abdomenul inferior, mă vedeam cățărată în portocalii din grădina Ambasadei Române din Rabat, Maroc. Acolo am copilărit primii ani de viață. Mă vedeam cum culegeam portocale. Mama se uită la mine ușor cu teamă să nu cad. Era prima oară, când mi-am amintit această imagine. Am simțit o mare iubire care venea dinspre mama și care apoi a plecat de la mine spre ea. Nu am mai simțit pana atunci asta atât de puternic din copilărie.

Eu sunt genul de “fata lui tata” și în special în adolescență nu m-am înțeles deloc cu mama. I-am tăiat orice cale de comunicare și apropiere. Așa că, am descoperit în această stare cât de mult de fapt aveam și am nevoie de iubirea mamei. Ce bine mă simțeam acum că m-am deschis si am primit iubirea ei din nou. Cam asta a fost! Mult sau puțin pentru prima sesiune nu știu, dar pentru mine a fost WOW! Mulțumesc, Vlad, pentru această experiență și multe altele care au urmat.

Iubirile nevindecate

Prima iubire nevindecată uitată într-un cub și iubirea mamei ascunsă într-o portocală. Sună ciudat, dar acesta a fost modul prin care ființa mea a stocat emoții si amintiri în celulele mele. Mi le-a redat spre a le onora, a le recunoaște, a le acceptă și a le iubi. Pentru că asta înseamnă All Love … să iubim fiecare părticică din noi. Fiecare părticică care a suferit. Fiecare părticică furioasă. Fiecare părticică care e drăgăstoasă și jucăușă. Toate acestea sunt în noi și sunt noi.

Povești cu și despre energia All Love/ SKHM

Așa cum povestesc toți cei care au participat la cel puțin o meditație All Love/ SKHM, experiențele pe care le poți trăi sunt greu de descris în cuvinte. Din acest motiv echipa Chakana a decis să publice diverse articole despre experiețele, meditațiile și tehnicile folosite în cadrul unui grup de lucru All Love.

Articolul precedentLa Que Sabe
Articolul următorDe ce m-aș intoarce la La Que Sabe?
După 20 ani de experiențe intense în domeniul comunicării, Loredana a pornit pe drumul căutării interioare. A experimentat energia Reiki, a învățat semnificația Mandalelor, s-a inițiat în Terapia cu Îngeri și energia All Love/ SKHM. Astăzi călăuzește drumul celor care-și doresc să pășească în minunata călătorie a lumii interioare, îmbinând resursele creative interioare și metodele terapeutice alternative.